Condiții ca-n Occident la Maternitatea Bega. Ce investiții importante s-au făcut FOTO

Condiții ca-n Occident la Maternitatea Bega. Ce investiții importante s-au făcut FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1673130182">

Condiții ca-n țările din vestul Europei la Maternitatea “Bega” a Spitalului Județean Timișoara. Aproape 1,5 milioane de lei a investit Consiliul Județean Timiș pentru realizarea a mai multor lucrări care au început în 2017 și au fost finalizate recent. Cu acești bani, au fost renovate demisolul, parterul și o mare parte din etajul 1 al clădirii, coridoarele și spațiile auxiliare.

De asemenea, s-a creat un compartiment pentru infecțiile intraspitalicești și pentru unitatea de transfuzii, iar saloanele care deservesc mama și copilul, precum și cele de pe Secția de Ginecologie au fost modernizate. Astfel, în acest moment, femeile care ajung la Maternitatea “Bega” sunt internate în saloane renovate, cu băi proprii și televizoare.

“După o muncă care a durat peste un an de zile, începutul anului 2017 a prins maternitatea în șantier, putem să spunem că suntem mândri de cum arată astăzi Clinica Bega. Arată de nivel european, iar întregul colectiv care deservește această maternitate poate să spună că desfășoară activitatea într-o unitate modernă, bine utilată, iar din punct de vedere al condițiilor hoteliere, în urma modernizărilor și a reparațiilor efectuate prin finanțare de către CJ Timiș, putem să afirmăm că anul 2018 ne găsește cu o maternitate relativ nouă. Construcția sigur că este din jurul anului 1900, dar ca și modernizare putem să facem față oricăror cerințe europene”, a declarat, astăzi, medicul Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă.

Marius Craina a mai precizat că s-a investit în clădirea în care funcționează Clinica de Obstetrică și Ginecologie “Bega”, deși este veche, pentru că nu se poate aștepta până când proiectul noii maternități va fi finalizat.

“S-a investit în această clădire pentru că, din păcate, proiectul cu maternitatea nouă va avea în curând vârsta de zece ani. Din anul 2009 discutăm de construcția unei noi maternități, or, este imposibil să mai lucrăm în condițiile actuale și împreună cu domnul președinte Călin Dobra am luat decizia de a investi în această maternitate. Este o clădire care aparține CJ Timiș, deci destinația ei va putea fi menținută pe plan medical și după construcția unei viitoare maternități. Dar având în vedere cerințele și normativele și ceea ce se întâmplă în sănătate în UE și în alte țări moderne ale lumii, ne-a tras un semnal de alarmă uriaș, nu mai putem rămâne sub nicio formă în urmă. Sigur că ne dorim o unitate nouă, dar până atunci, aici ne desfășurăm activitatea, mii de femei calcă pragul acestei unități”, a explicat directorul Spitalului Județean Timișoara.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.