The Exploited revine la cea de-a zecea ediție a festivalului Rock la...

The Exploited revine la cea de-a zecea ediție a festivalului Rock la Mureș

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a zecea ediție a festivalului Rock la Mureș, care va avea loc în perioada 13 – 14 iulie la Periam – Port îi va aduce pe The Exploited, Șuie Paparude, Bucovina și E-ANN-NA. Ediția din acest an a festivalului va avea loc pe cinci scene, din care două cu acces gratuit, și va include o serie de activități incitante pentru cele două zile de distracție la Periam Port.

The Exploited revin la Rock la Mureș după o lungă și nedorită absență. Trupa din Edinburgh a anunțat că vine cu drag și este dornică să îi revadă pe fanii din România cu care au doar amintiri faine, din 2006, când au ținut capul de afiș al festivalului de la Periam Port. Cu o energie așa cum numai echipajul format din Wattie Buchan, Wullie Buchan, Irish Rob și Matt Justice pot avea, The Exploited promit un show de excepție pentru cel de-al doilea weekend din iulie, din categoria “real punk rock”, de la “Punk’s Not Dead” la “Beat The Bastards”, trecând alături de noi prin toată istoria trupei.

Ediția aniversară 10 al Rock la Mureș îi aduce pe Șuie Paparude, o reapariție după o pauză de exact 10 ani dorită de fani pe scena din Periam Port unde reuniunea trupelor marcante își dau întâlnire pentru un weekend deosebit. Șuie Paparude au apărut în 1993 și au ținut topurile muzicale timp de ani buni, adunând mii de oameni la concertele lor cu puternică tentă electronică. Michi (Mihai Campineanu), Bean (Alexe Marius Andrei) și Dobrică (Mihai Dobre) au adus la finele anului trecut un videoclip nou intitulat “Omul de Gheață” ca a strâns mai bine de 400.000 de vizualizări în scurt timp.


Discografia Șuie Paparude numără 6 albume, primul apărut în 2000 și sute de concerte în țară și străinătate, dintre care cel mai recent la Snow Fest, în Franța, la finele lunii martie a acestui an.

Bucovina este o formație de folk metal tradițional din România. Primul album apare în vara lui 2006, „Ceasul Aducerii-aminte”, la casa de discuri Lupii Daciei. Până în prezent, alături de colegii lor de la Negură Bunget, Bucovian este una dintre puținele formații care exploatează și explorează folclorul românesc, precum și valorile dacice.

E-an-na este o trupă înființată în 2014 la Sibiu, cântă folk-metal și s-au bucurat încă de la început de succes, primind din 2015 premii la concursurile de gen.

Pe lângă Main Stage, scena locală și scena electro, Rock la Mureș oferă experiența de festival prin două scene cu acces gratuit: tech și psytrance, organizate în colaborare cu specialiști din Serbia.
„În afară de muzică, Rock la Mureș înseamnă atmosferă, relaxare și activități în aer liber. În acest sens vom avea o gamă largă de activități, printre care: meeting aviatic (parapantă, motorașe ultraușoare), concurs de biciclete, plimbări cu canoe pe Mureș, precum și un concurs de alergare în sistem semimaraton. Pentru că ediția aniversară este pentru toți cei care doresc să aducă un plus de valoare festivalului, deschidem o sesiune de aplicări proiecte pentru ONG-uri, organizații sau grupuri de prieteni care pot aplica cu proiectele lor pe proiect@rocklamures.ro până pe 15 iunie, proiecte care să ne suscite interesul pentru workshopuri, happeninguri si activități culturale de orice gen“, spun organizatorii.

Festivalul Rock la Mureș este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, Primăria Comunei Periam și ADPT Timiș.
„Biletele și abonamentele vor fi puse la dispoziție începând cu 13 aprilie, când echipa RLM va ieși în Timișoara pentru a-i găsi pe fanii festivalului în cluburi, pe străzi și în zonele unde știm că aceștia își petrec timpul!“, au mai precizat organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.