BC SCM Timișoara a preluat conducerea în sfertul de finală cu CSM...

BC SCM Timișoara a preluat conducerea în sfertul de finală cu CSM Steaua București. ”Leii din Banat” au revenit spectaculos și pot închide vineri seria

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu (arhivă)

BC SCM Timișoara a devenit favorită în fața Stelei la calificarea în primele patru formații ale campionatului după succesul din această seară. ”Leii din Banat” s-a impus cu 89-82 în meciul 3 din play-off contra bucureștenilor după ce au fost conduși mai bine de jumătate de oră. Vineri, Jeremic și compania au șansa să închidă seria cu scorul de 3-1 dacă vor câștiga din nou pe teren propriu.

Steliștii au condus cu 13-2 după cinci minute la Timișoara în meciul 3 al sfertului cu BCT. ”Leii” au mai redus din pagube până la finele sfertulu: 13-19. În sfertul 2 oaspeții au ajuns la +12, dar și la pauză diferența era recuperabilă. A treia secvență s-a reluat de la 42-35 în favoarea lui Zekovic și compania. De altfel sârbul Dragan Zekovic părea să încline balanța cel puțin în prima jumătate a întâlnirii.

Tudor Costescu nu a ezitat să-și muștruluiască elevii și aceștia au început cursa de urmărire.


Popa Calotă și-a apropiat echipa la două puncte când mai erau mai bine de 14 minute din meci. Iar Mijajlovic la un singur punct un minut și jumătate mai târziu (55-56). Totuși, Steaua a pornit cu un avans de cinci puncte sfertul final. BCT-ul a continuat însă să lupte și Diaz a egalat la 65-65. Pentru ca Milos Komatina să-și ducă colegii pentru prima dată în avantaj, dacă nu luăm în calcul momentele din debutul întâlnirii. Când mai erau peste șase minute din dispută tabela indica 68-65. Diferența avea să crească după o perioadă de echilibru. Popa Calotă a beneficiat de un anti-sportiv și apoi a mai marcat încă un coș pentru 77-69. Totuși, când roș-albaștrii păreau în degringoladă Taylor și Fraseniuc au redus diferența la patru puncte. Mai mult, când mai erau 33 de secunde Runkauskas înscrie de la distanță și scorul devine 83-80. Finalul aparține însă tot alb-violeților și Jeremic a stabilit scorul final la 89-82.

Cel mai bun marcator în partida de azi a fost americanul Adrian Diaz, autor a 20 de puncte. Pentru BC SCM au mai punctat: Tohătan (2), Jeremic (14), Komatina (15), Diaz (20), Popa Calotă (13), Drăgușin (10), Gheorghe (5). Pentru Steaua cel mai bun realizator a fost Marius Runkauskas (19 puncte).

Victoria BCT-ului înseamnă 2-1 la general și practic elevii lui Tudor Costescu pot obține acasă vineri, de la ora 19.00, calificarea în semifinale. Dacă nu se întâmplă acest lucru decisivul va fi la București. Până acum au obținut deja biletele pentru Top 4 U-BT Cluj și CSU Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.