Cea mai vestică formație de rock din România revine pe scenă: Pyramid...

Cea mai vestică formație de rock din România revine pe scenă: Pyramid cântă la festivalul Embargo

0
DISTRIBUIȚI
Formația Pyramid din Dudeștii Vechi se pregătește de un concert de comeback

Formația Pyramid – care după criterii pur geografice a fost declarată cea mai vestică trupă de rock din România – revine pe scenă după mulți ani de pauză, evenimentul urmând să se desfășoare în cadrul primei ediții a Embargo Fest, manifestare ce va avea loc în perioada 18 – 20 mai la Dudeștii Vechi.
Componența inițială a formației care s-a născut în 1992 în Dudeștii Vechi a fost alcătuită din Dan Tölgyi (chitară), Petru Topciov ( chitară și voce), Petcov Petru (tobe) și Florin Acsinte ( bass).

„Am ales acest nume fiindcă în vremea aceea ni s-a părut nouă că sună bine. Trupa s-a născut în 1992, dar primul concert l-am avut un an mai târziu. Pe vremea aceea în zona noastră era la modă muzica disco folk.


Noi eram pasionați de rock și am vrut să facem altceva. Nu aveam baze muzicale și la primele concerte am cântat piese proprii. Nu erau foarte complexe. Am scos și un demo numit Eclipse și am susținut concerte până în 2010“, ne-a declarat Florin Acsinte.

De-a lungul anilor, trupa Pyramid a susținut mai multe concerte în zona noastră și a fost invitată să cânte și în cadrul unui eveniment desfășurat în Bulgaria. În ceea ce privește concertul de comeback al trupei, muzicienii pregătesc pentru această ocazie un playlist special.

„Ultimul nostru concert cred că a fost prin 2010. Nu a fost o ruptură, pur și simplu nu ne-am mai făcut timp să repetăm. Prin trupă au trecut mai mulți oameni, inclusiv Rafael Augustinov sau clăparul Ghergulov Vincențiu. Eram cea mai vestică trupă din România și am organizat seri rock. În vremea aceea a anilor 90 puțină lume asculta rock la Dudești, am făcut o seară de rock la Căminul Cultural și alta, la Discoteca din Dudeștii Vechi. Am mai cântat și la Rock la Mureș. Repertoriul pentru concertul nostru de la Embargo Fest o să fie supriză. Ne vom plimba prin piesele noastre, dar și prin cover-uri. Suntem siguri că va fi un eveniment fain“, a mai adăugat Florin Acsinte.

Componența Pyramid pentru acest concert este Ivănescu Stelian (chitară), Petru Topciov (chitară și voce), Petcov Petru (tobe) și Florin Acsinte ( bass). Formația Pyramid va urca pe scena Embargo Fest în ultima zi a festivalului, pe Main Stage, alături de ei mai fiind prezenți, în aceeași seară, și Olivera Petcov and Band, Melting Dice și Bajaga I Instruktori (Serbia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.