Cu cât cumpără timișorenii kilogramul de cireșe? Unii comercianți își fac de...

Cu cât cumpără timișorenii kilogramul de cireșe? Unii comercianți își fac de cap în piețe FOTO

0
DISTRIBUIȚI

În majoritatea piețelor din Timișoara pot fi găsite, de aproximativ o săptămână, cireșe, iar prețurile solicitate de comercianți au fost uriașe. O vânzătoare din Piața 700 ne-a declarat că primele cireșe scoase la vânzare au costat 60 de lei kilogramul, fiind aduse din Grecia.

Între timp, prețurile au început să scadă, astfel că pofticioșii pot cumpără kilogramul de cirește cu sume între 20 și 35 de lei. Rar pot fi găsite în piețele din Timișoara cireșe românești, ci majoritatea fructelor sunt aduse din țări precum Grecia sau Ungaria.

De asemenea, în piețele din oraș au apărut, de câteva săptămâni, și căpșunile, care se vând cu prețuri între 10 și 15 lei kilogramul.

O parte dintre comercianți au încercat să-și extindă suprafața de vânzare, pentru a putea prezenta mai bine fructele de sezon. Este și cazul unor vânzători din Piața Badea Cârțan, care au fost arși la buzunare de polițiștii locali.

Doar ieri, 15 comercianți s-au ales cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, după ce s-a constatat că au modificat suprafețele de vânzare a produselor folosindu-se de sisteme improvizate, cum ar fi lăzi sau placaje.

„Prin aceste metode, pe lângă aspectul inestetic, erau obstrucționate și căile de acces în incinta pieței.


Acțiunile comune de acest gen vor continua și în perioada următoare și în alte piețe agro-alimentare din Timișoara”, a transmis Poliția Locală Timișoara, astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.