EXCLUSIV Angajații Primăriei Timișoara nu își primesc, astăzi, salariile. Ce măsură a...

EXCLUSIV Angajații Primăriei Timișoara nu își primesc, astăzi, salariile. Ce măsură a administrației Robu a declanșat criza UPDATE 3 Situația a fost deblocată

0
DISTRIBUIȚI

Situație de criză la Primăria Timișoara – angajații nu îți vor primi, astăzi, salariile. Informația care circulă, de dimineață, printre angajați a fost confirmată pentru PRESSALERT.ro de surse oficiale care au dorit să-și păstreze anonimatul din motive evidente. S-a ajuns în această situație deoarece Trezoria a blocat transferarea către Primăria Timișoara a sumelor pe care trebuia să le primească din cotele defalcate din impozitul pe venit. În ultimele luni, datoriile mai vechi de 90 de zile ale Primăriei Timișoara au crescut de la lună la lună.

„Conform legislației în vigoare, arieratele trebuie să scadă lunar, nu să crească, așa cum s-a întâmplat.


Trezoria a blocat contul și nu se mai mai pot face plăți”, a declarat una dintre surse. Situația este una fără precedent în Primăria Timișoara.

Primarul Nicolae Robu  nu au putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere până la redactarea acestui material. City managerul Robert Kristoff s-a eschivat susținând „nu coordonez eu direcția economică. Primarul este cel mai în măsură”.

UPDATE Întrebat de PRESSALERT.ro, primarul Nicolae Robu a susținut că „ce declarație, domnișoară? Nu e niciun cont blocat”. Declarația acestuia este contrazisă de surse din Trezoreria Timișoara, care au confirmat informațiile publicate. „S-au blocat pentru că așa spune legea. Da, este din cauza arieratelor. Situația se poate debloca dacă ordonatorul principal de credite transmite o cerere în care solicită acest lucru și se angajează să și plătească aceste datorii. Din câte am înțeles, o astfel de cerere este în curs de pregătire. La această oră, conturile sunt blocate”.

UPDATE 2 Primarul Robu a declarat că banii vor ajunge în conturile angajaților în două – trei zile, după ce hârtiile necesare vor parcurge circuitul birocratic.

UPDATE 3 Primăria a depus astăzi cererea, iar situația a fost deblocată, angajații urmând să primească salariile în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.