Ilie Stepan și Mircea Bodolan cântă la prima ediție a Galei Folk...

Ilie Stepan și Mircea Bodolan cântă la prima ediție a Galei Folk VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Ilie Stepan va susține un concert în cadrul primei Gale Folk din Lugoj.

Prima ediție a Galei Folk din Lugoj, eveniment ce se va desfășura la Teatrul Municipal Traian Grozăvescu joi, 17 mai, de la ora 19.00, va avea parte de invitați speciali, evenimentul fiind unul de neratat pentru melomani.

Festivalul are loc în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Lugoj și îi va avea ca inivitați pe Ilie Stepan-Horea Crișovan – Florin Cvașa, Mircea Bodolan și Imi Hallof-Daniela Marcu.

Unul din cei mai prolifici muzicieni autohtoni, Ilie Stepan, indubitabil o figură legendară a rock-ului românesc, s-a născut în data de 24 noiembrie 1953 la Caransebeș și a studiat chitara clasică cu prof. dr. doc. Eduard Pamfil. În data de 15 ianuarie 1973 a susținut primul concert alături de Pro Musica și, de-a lungul anilor, s-a remarcat ca unul dintre cei mai prolifici muzicieni români, cu numeroase proiecte, printre care și colaborarea cu Horea Crișovan, unul dintre cei mai buni chitariști români.


La Gala Folk, de la Lugoj, li se va alătura și percuționistul Florin Cvașa, coleg cu cei doi și în ultimul proiect al lui Ilie Stepan, „Stepan Project Blues Foundation”.

Un alt invitat al Galei va fi Mircea Bodolan. Actor la bază, Mircea Bodolan a început să cânte folk încă din anii ’70, fiind și membru al Cenaclului Flacăra. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, „Rănitul dintre linii”, a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului „Am fost șaisprezece”, în regia lui Mircea George Cornea, în care a jucat și Mircea Bodolan. Înaintea apariției sale la Gala Folk, Mircea Bodolan va susține un concert la Pensiunea Anette din satul Covaci (aflat la șase kilometri de Timișoara), astăzi, de la ora 20.00, acest eveniment find dedicat memoriei lui Vasile Mardare.

Imi Hallof (chitară) și Daniela Marcu (percuție) au făcut parte din trupa folk lugojeană „Amprente”, desființată, din păcate, de câțiva ani. Ei revin, în formula de duo, în cadrul acestei Gale. Biletele pentru Gala Folk Lugoj costă 30 lei și se pot achiziționa la agenția Teatrului Municipal Traian Grozăvescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.