Start excelent pentru Informatica Timișoara în marea finală cu United Galați. Formația...

Start excelent pentru Informatica Timișoara în marea finală cu United Galați. Formația lui Robert Lupu a câștigat prima bătălie de pe Dunăre

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

Informatica Timișoara a început cu dreptul lupta pentru trofeul Ligii I la futsal cu United Galați. Bănățenii i-au învins pe moldoveni cu 1-0 în primul meci al finalei. Singura reușită a partidei i-a aparținut sârbului Milos Simic, care a înscris la ultimele faze ale întâlnirii. Jocul 2 dintre cele două e programat mâine tot pe terenul grupării de pe Dunăre.

Duelul ”interzis” în sezonul regulat, unde cele două grupări s-au certat, a fost păstrat pentru finală. Toată tensiunea a părut nejustificată, cel puțin în prima parte a întâlnirii, încheiată 0-0 și în care Galațiul a amenințat ceva mai serios prin Cireș.

Golul a întârziat să apară și la reluare deși au fost mai multe ocazii pentru deschiderea scorului. Burdujel nu a profitat de o eroare în debutul reprizei și a șutat pe lângă poartă. Replica a venit de la Rakic, dar sârbul Informaticii nu l-a putut învinge pe Wellington Da Silva.


Iancu a fost și el întrebuințat mai târziu de Borgeș, dar a scor cu piciorul șutul portughezului. De asemenea portarul Informaticii a fost plasat bine la devierea lui Crăciun. Iar o altă mare ocazie pentru gazde a avut Varela, care a șutat pe lângă poartă din poziție bună. Fără oportunități mari, ”magicianul” Savio a făcut trei faulturi consecutive și și-a pus în gardă colegii, care riscau să sufere o lovitură de la 10 metri la următoarea ”infracțiune”. Jocul s-a animat pe final. După jumătatea reprizei Simic a avut o șansă mare. A driblat portarul, dar reluarea din lateral e scoasă de pe linia porții. Sârbul acuza un henț la un gălățean care se aruncase. La faza următoare United a primit faultul șase la o tragere în careu a aceluiași Simic. Execuția lui Lașcu de la 10 metri e prinsă însă de Iancu. Simic a fost apoi aproape să-l surprinde pe Da Silva de la distanță, dar goalkeeperul gazdelor a scos mingea în corner. În minutul 38 al partidei Milos Simic avea în cele din urmă să-l învingă pe Wellington din careu după un assist de la Savio.

Pe final Galațiul a scos portarul pentru a ataca. La ultima fază Iancu a salvat o minge importantă și Informatica devine astfel favorită la trofeu.

United Galați: Da Silva – Borges, Tudose, Cireș, Cojoc, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Varela. Antrenor: Victor Hugo Costa.

Informatica Timișoara: Iancu – Rakic, Simic, Deco, Felipe ”Mancha”. Au mai intrat: Araujo, Savio, Lupu. Antrenor: Robert Lupu.

Următorul joc al finalei e programat mâine, tot la Galați și tot de la ora 18.30. Meciul 3 e programat pe 21 mai în Banat iar dacă e nevoie de jocul 4 acesta se va disputa tot pe terenul Informaticii o zi mai târziu. Galațiul va avea avantajul terenului propriu (și) în cazul în care va fi nevoie de duelul 5.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.