Timișoara, atractivă pentru cerșetori. Sute de persoane, unele cu copii, prinse la...

Timișoara, atractivă pentru cerșetori. Sute de persoane, unele cu copii, prinse la „muncă” pe străzile orașului

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara încă este considerată „raiul” cerșetorilor, și asta pentru că nu puține sunt persoanele care le oferă bani celor care locuiesc pe străzi, majoritatea provenind din alte localități.

Potrivit Poliției Locale Timișoara, aceste persoane vin la Timișoara să cerșească de multe ori împreună cu propriii copii, cel mai des fiind întâlnite cu mâna întinsă în zona centrală, care este frecventată de un număr mare de cetățeni ieșiți la plimbare și de turiști.

„Un caz de acest fel a fost întâlnit în cursul zilei ieri, când un bărbat de 28 de ani, din localitatea Rășinari, județul Sibiu, se afla la cerșit împreună cu cei trei copii în Piața Victoriei. Acesta a fost preluat de polițiștii locali și condus la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș din Piața Regina Maria”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Timișoara, transmis astăzi.

Reprezentanții instituției comunică faptul că deși față de aceeași perioadă a anului trecut numărul persoanelor care apelează la mila publică a scăzut, totuși acest fenomen încă persistă la nivelul orașului Timișoara, deoarece cei care vin aici susțin că primesc bani de la cetățeni.

Anul acesta, au fost depistate pe străzi un număr de 321 de persoane, față de 352 anul trecut în aceeași perioadă.


Din cei 321, un număr de 34 sunt minori și 287 adulți, majoritatea provenind din alte localități. Cerșetorii sunt predați centrelor sociale pentru luarea măsurilor de integrare, după ce sunt introduși în baza de date a Poliției Locale.

„Poliția Locală face apel din nou la cetățeni să nu le mai ofere bani, deoarece în acest fel sunt atrași aici din alte zone ale țării, dar și să semnaleze astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori de câte ori observă aceste persoane pentru ca polițiștii locali să se poată deplasa pentru a-i prelua din stradă și pentru a-i preda la centrele sociale”, transmite Poliția Locală Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.