Timișoara Saracens luptă la București cu CSM pentru o nouă finală națională....

Timișoara Saracens luptă la București cu CSM pentru o nouă finală națională. Semifinalele, arbitrate de brigăzi din străinătate pe fondul crizei din rugby-ul românesc

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Timișoara Saracens trebuie să obțină primul succes din acest sezon cu CSM București dacă vrea să mai lupte pentru un nou titlu național. Bănățenii vor avea și absențe notabile pe ”Arcul de Triumf”, dar se pot bucura de faptul că ceea ce au tot cerut s-a îndeplinit. Ambele semifinale vor fi arbitrate de străini în condițiile în care rugby-ul autohton e zguduit de un scandal fără precedent.

”Nu o jucăm acasă cum ne-am dori. Dar e o semifinală pe care dorim să o câștigăm. Chiar dacă în ultimele meciuri nu am bătut CSM. Sunt sigur că băieții au dorință de victorie. Obiectivul e să ne calificăm în finală”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Saracens TM.

”Nu e doar o semifinală, am pierdut patru jocuri cu ei, în Cupă și SuperLigă. Va fi un test, ne lipsesc și câțiva jucători cheie. Trebuie să punem pe tapet ce putem îmbunătăți… Vom călători la noapte. Avem timp o zi de antrenamente mâine. Nu va fi ușor, dar vom face tot posibilul”, a spus și antrenorul Sosene Anesi. Acesta nu va putea miza pe Valentin Popârlan și Michael Stewart, suspendați după duelul cu Steaua, dar nici pe Manumua, accidentat.

”De fiecare dată ne-a bătut sezonul acesta CSM… Suntem conștienți de ce o să ne aștepte la București.


Sunt câțiva băieți accidentați dar avem încredere în noi, în staff. Trebuie să câștigăm măcar o dată în acest sezon împotriva celor de la CSM și sperăm să fie sâmbătă”, a completat Vasile Rus.

”Important e să fim concentrați până în minutul 80. Eu sunt convins că avem echipă mai bună ca CSM-ul. Într-adevăr ei sunt dornici de trofee… Nu e ușor, noi am câștigat, ne-am menținut, trebuie să o facem în continuare”, a adăugat Filipaș.

Partida va fi arbitrată de o brigadă irlandeză, condusă la centru de Sean Gallagher. Și duelul Steaua – Baia Mare va avea parte de oficiali din Insula de Smarald, Stuart Gaffiki, va conduce acel joc la ”centru”.

Semifinala CSM București – Timișoara Saracens se dispută sâmbătă, de la ora 17.00 (Telekom Sport).

”Federația va avea de suferit”

Timișorenii au comentat și pedeapsa primită de la forul internațional, care a exclus România de la CM 2019 din Japonia. ”E un pas mare înapoi pt. rugby-ul românesc. FRR ar trebui în primul rând, împreună cu cluburile, să stabilească strategia. Se impune un pas înapoi și o strategie pe termen lung. E clar că avem următoarele calificări. România trebuie să le câștige. Dar până atunci mai e mult. Se pot face acele corecții vizavi de strategia rugby-ului românesc. Probabil și cei din federație așteaptă să existe o decizie finală, să se termine campionatul… Partea frustrantă e că s-a stabilit în afara terenului, asta doar cel mai tare. Probabil dacă nu ar fi fost scandalul legat de Belgia – Spania lucrurile nu ar fi ieșit la iveală… Trebuie să existe o evidență clară a jucătorilor… E un pas înapoi și ca imagine, ca performanțe și ca finanțare, sunt convins că FRR va avea de suferit”, a conchis Dușan Filipaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.