BAC 2018 Sute de liceeni din Timiș au lipsit de la proba...

BAC 2018 Sute de liceeni din Timiș au lipsit de la proba scrisă la Limba Română. Vezi cum trebuiau rezolvate subiectele

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat

Un prim hop trecut de absolvenții de liceu care s-au înscris la prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Astăzi a avut loc proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar candidații au primit la subiectul al III-lea, cel mai greu, genul liric, și nu epic, așa cum s-ar fi așteptat mulți dintre ei.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, la prima probă a “examenului maturității” s-au înscris 3.932 de absolvenți ai clasei a XII-a, dintre care 363 au absentat.


Instituția informează că niciun candidat nu a fost eliminat din examen.

În jurul orei 15.00, Ministerul Educației Naționale a făcut publice subiectele primite de candidați la proba scrisă la Limba Română, dar și baremul de corectare, atât pentru profilul uman, cât și pentru cel real.

Potrivit calendarului făcut public de Ministerul Educației, marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.