Sute de gospodării, inundate în urma unei ploi torențiale de 20 de...

Sute de gospodării, inundate în urma unei ploi torențiale de 20 de minute FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-78798945">

O ploaie porențială care a durat aproximativ 20 de minute a făcut prăpăd în localitatea Păuliș, din județul Arad. În total, peste 200 de gospodării au fost inundate, astăzi, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea apei din câteva locuințe.

„Avem peste 200 de gospodării inundate, dintre care zece case, iar restul sunt grădini, curți și anexe ale locuințelor. Au căzut și 210 litri pe metrul pătrat în 20 de minute, cât a durat ploaia torențială. În comună sunt în jur de 700 de gospodării și au fost inundate 35-40% dintre acestea. Ploaia de astăzi este cea de-a patra torențială în decurs de o săptămână. Așa ploaie nu a mai fost cel puțin în ultimii 50 de ani”, ne-a declarat Ioan Turcin, primarul comunei Păuliș.

Potrivit primarului comunei Păuliș, au intervenit angajați ai primăriei, dar și pompieri din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Arad pentru evacuarea apei. Ioan Turcin a estimat că peste 60% dintre culturile inundate au fost distruse.

„În urmă cu trei ani, Consiliul Județean Arad a reabilitat drumul județean, iar toată apa care vine de pe deal ar fi trebuit colectată într-un șanț și dusă la ieșire din intravilan. Doar că șanțul realizat nu este suficient de mare pentru evacuarea apei care a căzut în ultimele zile. Apa în acel șanț care coboară de pe deal a ajuns și la 1,5 metri, pe o porțiune de 300 – 400 de metri, au fost duși și bolovani la vale. Mâine dimineață vom împrejmui acea vale cu saci de nisip”, a explicat primarul comunei Păuliș.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Arad, în localitatea Păuliș au intervenit, astăzi, două echipaje formate din opt subofițeri cu mai multe motopompe pentru evacuarea apei din pivnițe, anexe și curți.

„Echipajele vor rămâne în localitate până la rezolvarea tuturor solicitărilor venite din partea populației și a administrației locale”, a arătat ISU Arad.

Foto: ISU Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.