Se schimbă balanţa locuinţelor din Timiş. Dezvoltatorii imobiliari fac mai multe apartamente...

Se schimbă balanţa locuinţelor din Timiş. Dezvoltatorii imobiliari fac mai multe apartamente în oraș

0
DISTRIBUIȚI

Constructorii din domeniul rezidenţial al judeţului Timiş par să fi găsit soluţiile necesare pentru a putea ridica noi clădiri cu destinaţia de locuinţe în oraşe. Balanţa numărului de noi locuinţe livrate beneficiarilor în mediul rural şi cel urban s-a echilibrat în primul trimestru al acestui an.


Dacă până acum aproape toate noile locuinţe terminate erau situate în zona rurală, de cele mai multe ori în locuinţele periurbane ale Timişoarei, ultimele informaţii din domeniu arată că situaţia se schimbă. Astfel, în primul trimestru al acestui an în Timiş au fost finalizate 1077 de noi locuinţe, arată datele Direcţiei Regionale de Statistică. Dintre acestea 492 sunt în zone urbane, iar 585 în mediul rural.

Evoluţia este una spectaculoasă, în precedentul an în primul trimestru se livrau doar 514 locuinţe, dintre care 150 în mediul urban, iar 364 în cel rural. Diferenţele dintre rural şi urban este mult mai clar vizibilă în trimestrele precedente, de exemplu în trimestrul 2 al anului trecut erau 243 de locuinţe în urban şi 752 în rural, în trimestrul 3, 180 în urban şi 1255 în rural, respectiv în trimestrul 4, 215 în urban şi 861 în rural.

De obicei, cea mai mare problemă care stă în calea ridicării de locuinţe în oraşe este legată de numărul scăzut de terenuri disponibile în general şi pentru clădiri cu regim de bloc, dar şi preţurile prohibitive ale terenurilor care mai sunt încă disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.