Daniel Dorobanțu pregătește un nou concert de basm alături de Alira Mun

Daniel Dorobanțu pregătește un nou concert de basm alături de Alira Mun

0
DISTRIBUIȚI
Daniel Dorobanțu pregătește un nou concert de basm la Timișoara

Melomanii timișoreni sunt invitați la un nou eveniment din seria concertelor de basm pe care artistul timișorean Daniel Dorobanțu le susține în Timișoara. Concertul va avea loc duminică. 22 iulie, de la ora 20.00, la Biserica Millenium din Timișoara, cu intrarea liberă.

„Este cel de-al nouălea recital din seria concertelor de basm, iar invitata specială va fi Alira Mun (voce). Evenimentul este al doilea concert din biserica Millenium, pentru a doua oară sub patronajul Consulatului Onorific al Italiei la Timișoara. Pe lângă câteva piese deja clasice ale seriei de basm și alături de momentele extinse de improvizație, concertul va include cele mai recente producții din seria de basm: colaborările cu Alira Mun (piesele „Foc De Munte” și nou lansata „O Vreme Înaltă”) și câteva secvențe noi, în premieră“, spune Daniel Dorobanțu.

Concertele de basm prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Vizual, concertele de basm îmbină elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc cu cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală.


Fluide de la un capăt la altul, aceste reprezentații oferă o muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată, lucrată în liniștie, translucidă și încântătoare. O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre înalt. Cufundat în muzică, publicul trăiște o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie.

„Noua piesă „O Vreme Înaltă” se poate asculta aici: Versurile sunt de Lucian Blaga (din poeziile „Muntele Vrăjit”, „Laudă Văzduhului” și „Extaz”) și este o piesă în colaborare cu vocalista Alira Mun care a compus și linia melodică a vocii. Coperta este o lucrare a pictorului timișorean Marian Ștefan“, spune Daniel Dorobanțu.

Vocalistă foarte expresivă și un producător de muzică electronică în devenire, Alira Mun s-a născut în urmă cu 24 de ani. S-a implicat în muzică încă de timpuriu, făcând parte din câteva ansambluri de muzică tradițională în frumoasa cetate a Sighișoarei. Din 2016 este membru Thy Veils. În prezent locuiește în Timișoara și lucrează la albumul său de debut.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta lui este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român și Centrul Ars Electronica din Linz și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.