Soluția găsită de Consiliul Județean Timiș pentru a recupera banii investiți în...

Soluția găsită de Consiliul Județean Timiș pentru a recupera banii investiți în modernizarea a trei drumuri

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au găsit o soluție pentru a recupera peste patru milioane de euro, bani alocați din bugetul propriu al instituției pentru modernizarea a trei drumuri importante. Astfel, până în data de 16 iulie, CJ Timiș va depune proiectele prin care va încerca să obțină fonduri europene pentru investițiile realizate.

“Discutăm de trei proiecte pe infrastructură județeană. Discutăm, de fapt, de o premieră. A apărut o nouă modificare în ghidul de eligibilitate și în procedurile de acordare a fondurilor europene pe infrastructură rutieră și ne dă posibilitatea de accesare a fondurilor și pe proiecte deja demarate, realizate, dar care nu au recepția finală.


Astfel, la nivelul CJ Timiș am identificat cele trei drumuri, care astăzi au fost aprobate ca indicatori, și avem termen până în data de 16 iulie să le depunem. Am ținut foarte mult să le depunem acum, pentru că din data de 16 iulie, o lună de zile devine o sesiune la nivel național de depunere a acestor proiecte și se deschide o competiție națională. Adică primul venit, primul servit. Până în data de 16 iulie suma este alocată la nivel regional și astfel avem posibilitatea să obținem finanțarea pe toate cele trei proiecte, discutăm de o valoare de 22 de milioane de lei pe toate cele trei drumuri de infrastructură. Toate cele trei drumuri au fost realizate deja”, a explicat, astăzi, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, la finalul ședinței extraordinare.

Concret, aleșii au aprobat trei proiecte de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici legați de proiectele de modernizare a drumurilor județene Șemlacu – Ferendia, Hitiaș – Bacova și Iohanisfeld – Ivanda. Lucrările de reabilitare a ultimului drum au fost inaugurate în această săptămână, iar în această lună vor fi inaugurate și celelalte două tronsoane.

“Condiția era să fie realizate drumurile pentru a putea accesa fonduri europene, dar să nu fie recepția finală realizată, despre care discutăm la momentul expirării garanției de bună execuție”, a precizat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.