Americanii de la Yawning Man poposesc la Timișoara cu un concert inclus...

Americanii de la Yawning Man poposesc la Timișoara cu un concert inclus în turneul lor mondial VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația americană Yawning Man va susține un concert extraordinar la Timișoara, la Reflektor Venue, vineri, 31 august, evenimentul fiind inclus în turneul mondial „The Revolt Against Tired Noises“.

Yawning Man a luat naștere în 1986 adoptând influențe din John Garcia, Josh Homme sau Brant Bjork (care mai târziu a pus bazele legendarei trupe Kyuss) și a editat primul album în 2005 sub numele de Formations. În data de 6 iulie, americanii au editat un nou album discografic care poartă numele de The Revolt Against Tired Noises, care este cel de-al 6-lea disc din cariera trupei.


Șase dintre cele opt track-uri incluse aici sunt instrumentale, iar celelalte două conțin vocea lui Mario Lalli (basist). Una din aceste melodii este Catamaran, o piesă compusă de Yawning Man, care a fost făcută celebră de cei de la Kyuss, în 1995, pe albumul lor “And the Circus Leaves Town”. Piesa nu a fost înregistrată niciodată de Yawning Man, dar varianta celor de la Kyuss a avut succes printre fanii formației. Pentru promovarea acestui disc, americanii au inițiat un turneu mondial care a început în 25 iulie în Utrecht (Olanda) și care include apariții în Manchester, Londra, Paris, Varșovia, Berlin, Copenhaga sau Budapesta. După concertul din Timișoara, formația va continua acest turneu cu apariții în Belgrad, Sofia, Ljubliana, Montpellier, Barcelona și Madrid.

În deschiderea concertului vor fi prezenți timișorenii de la Methadone Skies. Trupa s-a înfiinţat în luna martie a anului 2009, fiind un trio de prieteni ce începeau să descopere propria dragoste pentru muzică. La început au încercat să se încadreze în anumite genuri şi abordări, luându-le ceva vreme până să-şi dea seama că trebuie să facă treabă fără a se limita la vreun stereotip muzical.

Biletele pentru concertul organizat de Haywire Booking costă 30 lei până la ora 22 și 40 lei după.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.