Elicopterul SMURD a survolat centrul Timișoarei. Sute de persoane la parada de...

Elicopterul SMURD a survolat centrul Timișoarei. Sute de persoane la parada de Ziua Pompierilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1585109352">

A fost agitație mare, astăzi, pe strada din fața Catedralei Mitropolitane, care a fost închisă circulației timp de aproximativ o oră. Ziua Pompierilor a fost marcată și la Timișoara, astfel că reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș au pregătit un program special.

Festivitatea a debutat cu un ceremonial militar și religios, iar apoi au urmat discursurile oficialităților prezente. Printre cei care au participat la acțiune s-a numărat și Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, care a precizat că “iubiți pompieri, astăzi, sunteți mereu chemați, zi și noapte, nu să scoați sabia, ci cu apă, cu iscusință și cu voința puternică care vă caracterizează să salvați oamenii. Medicii salvează oameni în sălile de operație, în spitale, iar dumneavoastră îi salvați în foc și din foc”.

La finalul discursurilor, Lucian Mihoc, șeful ISU Timiș, a dat citire ordinelor de avansare în grad în cazul a mai mulți pompieri.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea forțelor și tehnicii de intervenție a ISU Timiș, spre încântarea celor mai mici timișoreni. Punctul culminant a fost reprezentat de survolarea centrului Timișoarei a elicopterului SMURD, care deservește tot vestul țării.

De asemenea, până la ora 20.00, pe platoul din fața Operei, este organizată o expoziție statică cu tehnică de intervenție din cadrul ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.