Primarul Nicolae Robu a decis: semafoarele din Piața Mărăști vor fi oprite....

Primarul Nicolae Robu a decis: semafoarele din Piața Mărăști vor fi oprite. Ce proiecte susține că vor începe în 2019

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că semafoarele pornite în acest sfârșit de săptămână, în regim de teste, în Piața Mărăști, vor fi scoase din funcțiune. Și asta după ce, ieri, a lansat un sondaj pe rețeaua de socializare, în care îi întreba pe internauți dacă este mai bine ca acestea să fie pornite sau nu în intersecție.

„Stimați timișoreni, avem o nouă realizare importantă în orașul nostru: turbogirația din Piața Mărăști. Am încercat-o atât fără semaforizare, cât și cu semaforizare. Fiecare variantă prezintă avantaje și dezavantaje specifice. Părerea a 79% dintre cei aproape 4.000 de repondenți este că e mai bine fără semafoare. Prin urmare, pentru perioada următoare, vom scoate din funcțiune semafoarele și vom monitoriza cum merg lucrurile fără (evident, în luarea deciziei am avut în vedere și alte considerente, nu doar rezultatele sondajului, mai bine zis consultării cu dv, cetățenii)”, a afirmat Nicolae Robu.

Apoi, edilul a precizat, pe Facebook, că sistemul de mobilitate al Timișoarei este unul foarte complex și că a fost modernizat „substanțial” în ultimii șase ani de când este primar, enumerând mai multe proiecte de infrastructură realizate.

Potrivit primarului Timișoarei, în viitorul apropiat, se va circula mai bine în intersecția Punctele Cardinale, iar două străzi ar urma să fie lărgite la trei benzi.


De asemenea, Nicolae Robu susține că, în anul 2019, ar urma să înceapă „lucrul pe teren” la proiecte precum pasajul Solventul sau pasajul Consiliul Europei

„În curând, vom funcționaliza mai bine intersecția Punctele Cardinale și vom lărgi la trei benzi strada unisens Martin Luther. De asemenea, vom lărgi la trei benzi pe sens str. Arieș, între Casa Tineretului și Spitalul Județean. În 2019, vom finaliza lărgirile la mai mult de dublu față de acum a podurilor Eroilor și Dragalina. Dar în 2019 vom ajunge și la stadiul «lucru pe teren» cu marile proiecte: Pasajul Solventul (nou), Pasajul Consiliul Europei (nou), Podul Jiul (nou), Podul ILSA (nou), Inelul IV, Inelul II. În paralel, vom persevera în preocuparea noastră neîntreruptă din 2012 pentru Centura Sud. Când toate acestea și multe altele mai mărunte vor fi gata – estimez că până la finele anului 2020 -, în Timișoara se va circula altfel, în pofida faptului că numărul de mașini va crește în continuare foarte mult. De altfel, chiar rău nu se circulă nici acum și oricine poate vedea asta pe Google Maps, în comparație cu alte orașe similare. Numai în mintea hater-ilor e… «dezastru»”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.