Răsună muzica la poarta Primăriei Timişoara. Apelul disperat al artiştilor Filarmonicii Banatul:...

Răsună muzica la poarta Primăriei Timişoara. Apelul disperat al artiştilor Filarmonicii Banatul: „Stop abuzurilor!” FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Este a treia zi în care artiştii Filarmonicii Banatul aflaţi în grevă generală au ieşit pe scările Sălii Capitol să protesteze prin muzică. Ei susţin un concert în toată regula vizavi de sediul primăriei şi ţin în mâini pancarte prin care îşi manifestă nemulţumirea faţă de directorul Ioan Gârboni. Oamenii sunt aplaudaţi de trecători.

De data aceasta, numărul instrumentiştilor a fost de trei ori mai mare față de ieri, fiind însoțiți și de un dirijor. “Gata cu minciuna”, “Grevă generală”, “Filarmonica suntem noi”, “Timișoara 2021 are nevoie de Filarmonică”, “Stop discriminării”, “Salvați muzica” sau “Stop abuzurilor” a stat scris pe pancartele angajaților care protestează pentru a treia zi consecutiv.

Unul dintre artişti reclamă aroganţa directorului Ioan Gârboni şi povesteşte că acesta organizează spectacole „peste noapte”, la care cei din filarmonică sunt puşi să cânte fără să fie plătiţi.

“Suntem nemulțumiți de faptul că nu se dorește să se semneze contractul colectiv de muncă, acesta ar fi principalul motiv. Suntem nemulțumiți și de atitudinea pe care o are conducerea față de colectiv. Faptul că se fac spectacole organizate de conducerea instituției și nu suntem plătiți pentru aceste spectacole, aroganța domnului director, faptul că se aduc amenințări pe scenă. De doi ani de zile toți se roagă de domnul director ca să semneze contractul colectiv de muncă, nu se dorește și faptul că de un an de zile știe și primăria, și domnul primar, dar degeaba. În contractul colectiv de muncă se stipulează ce obligații avem noi și ce obligații are și dânsul ca manager și atunci nu mai poate să te trimită să cânți pe gratis unde dorește dânsul.


Plus că sunt spectacole pe care dânsul le organizează peste noapte și te obligă să mergi să interpretezi unde dorește dânsul”, ne-a declarat Nelu Șerban, unul dintre angajații Filarmonicii Banatul prezinți la protest.

De o săptămână, 66 din cei 191 de angajați ai Filarmonicii Banatul au intrat în grevă generală. Între timp, negocierile privind încheierea contractului colectiv de muncă continuă la sediul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.