Târgul unde cartea devine obiect de artă. Ce abilități își pot dezvolta...

Târgul unde cartea devine obiect de artă. Ce abilități își pot dezvolta vizitatorii

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-873224768">

Organizat de The Secret Garden și Launmomentdat, BAZAR are loc în 27-28 octombrie, la Bastionul Maria Theresia, între orele 12-20. Acest eveniment a început acum doi ani sub forma unui experiment, din dorința de a promova cartea ca și obiect de artă. BAZAR s-a transformat într-un Art Fair care susține diferite direcții din domeniul publicării de carte independentă. De asemenea, aduce la un loc artiști din diferite domenii: ilustrație, design, editori de carte și alte publicații de tip de self-publishing (benzi desenate, reviste, fanzine sau scurte povestiri ilustrate).

Ediția de anul acesta reunește artiști și ilustratori locali (Balamuc, Vlad Cadar, Mimi Ciora, Kape Illustration, Olivia Maria Manța, Newclearfairy, Sorina Vazelina și The Secret Garden), dar și din țară (Bianca Mocan, Mădălina Găceanu și MEPH – Cluj Napoca, KAJET Journal, Librăria Jumătatea Plină și Primitiv Print – București) în jurul unei platforme care promovează tiparul ca și formă de expresie artistică, indiferent de suportul folosit: hârtie, ceramică, textil sau alte materiale.

Tot în cadrul acestui eveniment vor avea loc două ateliere care încurajează creativitatea și dexteritatea manuală. Imaginary Plants Coloring Book este un atelier în care participanții vor învăța să deseneze, pagineze, să multiplice și să lege o carte de colorat, coordonați de Livia Coloji. Livia este activă cu precădere în domeniul ilustrației și creează lucrări inspirate de natură sau realizează produse ilustrate, de serie mică. Artista face parte din colectivul Balamuc de Ana Kun și Răzvan Cornici.

Al doilea atelier, Introducere în tehnici de serigrafie, este susținut de Primitiv Print (Grigore Alexandru Liteanu), unde cei interesați au ocazia să descopere cum pot imprima pe diferite materiale, cu precădere textile, creațiile proprii care pot fi luate acasă în urma participării. Primitiv Print este un atelier D.I.Y. de serigrafie care flirtează cu fotografia și ilustrația de mai multe forme și dimensiuni, prosperă la granița dintre absurd și necesitate și se mândrește cu o experiență de peste cinci ani în mediul de presă alternativ.

Disco.BAZAR este un eveniment conex organizat în colaborare cu festivalul Launmomentdat și are loc în 27 octombrie, la baza sportivă Proiectantul de la ora 23 și îi are invitați pe Ulises, Rapala (SoulHeads), Antonio Nartea (Platforma Wolff, București) și We Are Creepz. Selecția muzicală va fi variată, de la house la techno cu influențe disco, soul și funk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.