Universitatea de Vest a parafat parteneriate cu Ripensia şi FRF. Răzvan Burleanu:...

Universitatea de Vest a parafat parteneriate cu Ripensia şi FRF. Răzvan Burleanu: „Timişoara merită să aibă un stadion modern”

0
DISTRIBUIȚI

Răzvan Burleanu a fost prezent la sediul Universităţii de Vest din Timişoara cu ocazia parafării parteneriatelor „strategice” dintre instituţia de învăţământ superior şi federaţie, respectiv dintre UVT şi clubul FC Ripensia. Roş-galbenii vor beneficia de facilităţi le universităţi şi chiar vor adopta, neoficial, şi numele acesteia. Preşedintele FRF a atins şi problema spinoasă a Capitalei Banatului, lipsa unei arene la standardele actuale.

Univ. de Vest ar putea sprijini atât FRF, cât şi Ripensia, în câteva domenii de expertiză. Deocamdată colaborările au fost prezentate în „linii mari”. „Zona de marketing e una în care avem o facultate aici, avem o profesionalizare în cadrul UVT în ceeea ce priveşte componenta de design, apoi componenta de psihologie, am introdus încă din 2015 mental coaching-ul, fiecare jucător care ajunge la lotul naţional beneficiază de cel mai bun coach în ceea ce priveşte pregătirea psihică. În urmă cu doi ani de zile am reuşit să absorbim fonduri europene, aici e o altă oportunitate”, a declarat Răzvan Burleanu.

Marketing-ul va fi imediat şi pe agenda Ripensiei în urma parafării înţelegerii de astăzi. „Parteneriatul cu Universitatea de Vest e strategic, echipa chiar se va numi de acum înainte Ripensia UVT. Sunt resurse la care UVT ne va facilia accesul, avem nevoie şi de infrastructură şi de management. Nu se va întâmpla însă nimic cu numele la Federaţie, e o chestiune doar la nivel de imagine. UVT ne va ajuta imediat pe partea de marketing, unde noi suferim în acest moment. Trebuie să atragem oamenii pe stadion. Lucrurile mari se fac în timp. Deocamdată avem un lucru mic. Totul va fi de lungă durată, vom identifica pe parcurs problemele pe care le vom avea, le vom rezolva împreună, nu pot detalia acum chestii foarte precise”, a spus Dumitru Mihu, preşedintele Ripensiei.

Altfel, Marilen Pirtea, rectorul Univ. de Vest, a vorbit despre sprijinul pe care-l va acorda instituţia de învăţământ superior dezvoltării fotbalului. „Ne dorim implicarea in fotbalul de masă, vrem să creăm un sistem piramidal prin care in final să câştige România, sportul… Dincolo de rezultatul final al victoriei importantă e îndreptarea tinerilor spre sport, spre mişcare, cu toate beneficiile… Vom organiza competiţii împreună, vom contribui la identificarea de talente prin reţeaua noastră, prin Alumniul universităţii, în toate mediile”, a adăugat Pirtea.

Timişoara vrea stadion

Preşedintele lui „Ripi” a subliniat importanţa unei arene noi, care ar trebui să fie construită de autorităţi.


Răzvan Burleanu a vorbit la rândul său despre importanţa infrastructurii şi a unei arene noi pe Bega, după modelul Craiova sau Cluj.

„E mai degrabă rolul politicienilor să facă lobby. Noi ca federaţie vom susţine întotdeauna investiţiile în infrastructură, iar Timişoara merită să aibă un stadion modern. Am văzut impactul la Craiova, avem câţiva ani de analiză în ceea ce priveşte impactul la Cluj, un stadion nou e ceea ce are nevoie. Ultimele investiţii în infrastructură în România au fost făcute în anii 70-80”, a subliniat Răzvan Burleanu.

La final, după semnarea actelor, şeful FRF a primit cadouri atât din partea UVT, un ghiozdan cu mai multe obiecte, inclusiv un stilou, în timp ce Ripensia i-a dăruit un tricou cu numărul 10. Tot un tricou cu acelaşi număr a primit şi rectorul Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.