Intermediară importantă pentru echipele din Timișoara în Liga a II-a. Tinerii lui...

Intermediară importantă pentru echipele din Timișoara în Liga a II-a. Tinerii lui ACS Poli, foarte optimişti după punctul din Argeş

0
DISTRIBUIȚI

Toate cele trei echipe de pe Bega din B au mâine joc in runda a 19-a, ultima a turului. ACS Poli şi Ripensia au meciuri pe teren propriu, in timp ce optimismul e mai ponderat la ASU Politehnica, grupare care joacă la Bucureşti in intermediară, cu Metaloglobus.

Cei de la ACS Poli au oferit declaraţii optimiste inaintea ultimei runde din tur (se joacă şi primele două etape din retur in 2019), asta deşi situaţia echipei pregătite de Ştefan Nanu şi Călin Cojocaru e cea mai complicată. Totuşi, etapa trecută s-a obţinut un punct la Mioveni, care a intrerupt o serie de opt eşecuri. Mâine, timişorenii de pe „Electrica” dau piept cu Daco-Getica, formaţie cu care Ripensia remizase in runda anteriorară.

„A fost al doilea joc bun prestat, după cel cu Petrolul. Pentru mâine ne dorim victoria, trebuie să ieşim din acea zonă de retrogradare şi urmează două meciuri grele. Ştiu că etapa trecută a remizat cu o altă timişoreană, Ripensia. Au fost in prima ligă, au un lot experimentat, sperăm să facem un joc bun şi să câştigăm mâine. Pentru mine e important că joc şi pot arăta că sunt jucător de valoare şi pot evolua mai sus”, a spus Denis Golda, atacant convertit in aripă dreapta la ultimele partide.

„E un punct de moral, sunt sigur că vom aborda jocurile următoare la victorie. Avem incredere in noi, echipa se pregăteşte bine, suntem un grup unit şi trebuie să vină soarele şi pe strada noastră.


E un adversar dificil, a toţi din Liga 2, toată lumea poate să incurce pe toată lumea… A unit grupul foarte mult, imi place metoele dânsului de antrenamente, e forţă colectivă. Aveam nevoie de un rezultat bun şi il consider un punct de plecare. Eu mă gândesc la nouă puncte in ultimele meciuri. Trebuie să jucăm bine pe orice teren, fie acasă sau in deplasare”, a precizat fundaşul Radu Motreanu.

ACS Poli nu poate miza pe Santiago Avaro, restul componenţilor sunt apţi conform oficialilor clubului aflat pe ultimul loc, cu doar şase puncte.

Derby de clasament in Capitală

„Băieţii in ghete” au interupt şi ei o serie de patru infrângeri la rând. Dar remiza cu Pandurii nu a fost privită ca pe un mare rezultat pozitiv. Mâine, adversarul e Metaloglobus Bucureşti, care are tot 21 de puncte.

„Până acum nu i-am urmărit cu atenţie, doar fugitiv, in funcţie de rezultate. M-am uitat pe lotul lor, ştiu că au doi-trei jucători cu experienţa ligilor superioare. Voi studia mai amănunţit… Cu siguranţă nu va fi o partidă uşoară, cu atât mai mult cu cât se va desfăşura pe o suprafaţa artificială, pe care noi nu ne-am antrenat in această perioadă. Vom avea timp o zi, poate două… Incercăm să scoatem maximum din ce ne-a rămas de jucat in aceast an. Sperăm să recuperăn pe de o parte pe cei care au lipsit. Cel puţin din punctul de vedere al suspendărilor…”, a declarat Cosmin Petruescu după remiza cu Pandurii. La ASU Poli va reveni Mera, in schimb nu se ştie sigur dacă Murariu, Poparadu şi Scutaru vor fi apţi.

Ripensia, teoretic, ar avea motive mai mari de optimism, dar roş-galbenii revin pe „Marele oval”, căci jocul cu Farul e televizat.

„Este un meci foarte important. Noi avem nevoie de puncte! E clar, ne gândim doar la victorie. Farul vine după două succese, iar jucătorii au un moral bun. Au un antrenor ce nu are nevoie de nicio prezentare, în persoana domnului Petre Grigoraş. Constanţa are, de asemenea, jucători cu experienţă, ce au trecut prin Liga I, precum Păun sau Alexandru Grigoraş. Ne aşteaptă un meci dificil, mai ales pentru că Farul e o echipă cu care ne aflăm în luptă directă”, a spus Alexandru Pelici înaintea jocului cu ”marinarii”.

Ripensia – Farul se dispută mâine de la ora 17.00 (televizat), pe ”Dan Păltinișanu”. In timp ce jocurile ACS Poli – Daco-Getica, respectiv Metaloglobus – ASU Politehnica, se dispută de la ora 14.00, tot mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.