Robu îşi asumă taxe mai mari cu riscul scăderii popularităţii. De ce...

Robu îşi asumă taxe mai mari cu riscul scăderii popularităţii. De ce vrea să fie primar jucător

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a declarat că şi-a asumat rolul de primar jucător, în contextul în care s-a angajat să majoreze mai multe taxe locale, chiar dacă „probabil în faţa unora voi pierde din popularitate”, a spus edilul-şef al Timişoarei.

Primarul Timişoarei a făcut afirmaţia, ieri, în timpul conferinţei de presă de la PNL Timiş, după ce a expus argumentele pentru care a majorat taxele locale şi a vorbit despre o investiţie care urmează să fie demarată anul viitor.

„Ce preferăm noi oare, timişorenii? Să avem un oraş modern, funcţional, frumos şi să plătim pentru asta câţiva lei în plus pe lună sau să stăm să ne lamentăm că nu ne lasă alţii să fim ce ne dorim noi? (…) Probabil că în faţa unora voi pierde din popularitate, dar, aşa cum am spus, asum, pentru că eu nu m-aş putea niciodată împăca cu ideea să fiu un primar figurant.


Eu sunt un primar jucător, ca să folosesc o formulă care a făcut carieră, e adevărat că nu prea pozitivă în final (…)”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul a explicat că administraţia pe care o conduce a fost nevoită să „umble” la fiscalitatea locală, din cauză că Guvernul a luat 57% „din fondurile cele mai importante pe care noi le avem ca sursă de venit local”. „(…) Ceea ce trebuie să fac este în contradicţie cu crezul meu liberal pe care l-am enunţat în nenumărate rânduri, dar opţiunea pentru a doua variantă (n.r, creşterea fiscalităţii locale) este singura onestă în raport cu cetăţenii oraşului”, a spus primarul.

În contextul investiţiilor viitoare, Robu a spus că a fost elaborată tema de proiectare pentru inelul 4 de circulaţie, porţiunea de la Calea Lugojului până la Calea Buziaşului. În baza acesteia se face caietul de sarcini care va fi scos la licitaţie, se elaborează studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.

Tema de proiectare se referă la drumul de la Calea Lugojului până la Calea Buziaşului şi la un nou pod peste Bega, în zona străzii Ştrandului. „Deci pe strada Ştrandului vom merge cu inelul 4, de pe Calea Lugojului, din zona aproximativ de incidenţă între canalul Behela actual, din pădure şi Calea Lugojului, cam acolo se va produce racordul, de acolo înspre Bega pe strada Ştrandului
şi apoi de pe partea cealaltă, sudică, a Canalului Bega, de pe malul stâng, va fi un drum care va merge prin spate până în zona de ieşire din oraş, înspre Buziaş, zona platformei industriale AEM, Electrotimiş”, a detaliat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.