Cod portocaliu de ninsoare în vestul țării

Cod portocaliu de ninsoare în vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare pentru două județe din vestul țării, dar și pentru mai multe zone de munte.

Codul portocaliu este valabil mâine, între orele 6.00 și 12.00. „În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ.


În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h”, spune mesajul ANM.

Din această noapte intră în vigoare și un cod galben de ninsori, valabil de la ora 23.00 până duminică la ora 18.00. „În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h”, au transmis meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.