Cvartetul sârbesc EYOT susține un concert eclectic, în cadrul seriei de evenimente...

Cvartetul sârbesc EYOT susține un concert eclectic, în cadrul seriei de evenimente Jazz Updates VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația EYOT va susține un concert la Timișoara

Următorul eveniment din seria de spectacole „Jazz Updates“ din Timișoara îi va aduce în fața melomanilor timișoreni pe membrii formației sârbești EYOT, o trupă cu un sound eclectic de o mare frumusețe, care navighează între rock și jazz, între punk și ambiental, impresionism și romantic.

Formația care a luat naștere cu zece ani în urmă în orașul Nis a concertat până acum în peste 25 de țări, iar printre locurile inedite în care au susținut recitaluri s-a numărat și o librărie din Novosibirsk, Rusia.


Primele două materiale discografice ale formației au apărut sub numele de “Horizon” și “Drifters” și i-a adus o serie de aprecieri din partea criticilor muzicali din întreaga lume.

Acum patru ani, formația a lansat albumul „Similarity“, care a fost înregistrat și produs de asistul britanic Jim Barr, fondatorul formației Get the Blessing. Conform descrierii criticilor muzicali, discul amestecă cu bună știință diverse stiluri muzicale, fiind un amalgam de Pink Floyd, Nirvana, Radiohead și muzică clasică est – europeană, condimentat cu muzică tradițională balcanică.

Cel mai recent disc al formației, „Innate“ (lansat anul trecut) a fost realizat alături de celebrul Steve Albini, legendarul producător american care a produs de-a lungul carierei albume pentru Nirvana, Pixies, The Breeders, PJ Harvey, Joanna Newsom, Manic Street Preachers sau Jarvis Cocker. În acest an, formația EYOT a susținut un recital inedit numit „Concert for Nature“ în Munții Suva Planina din țara vecină, menit să promoveze frumusețile naturale ale Serbiei. Anul trecut, EYOT a mai cântat în Timișoara în cadrul premiilor Banat Jazz Awards.

Trupa alcătuită din Dejan Ilijic (pian), Milos Vojvodic (percuție), Sladjan Milenovic (chitară) și Marko Stojiljkovic (bass) va susține un concert la Timișoara, luni, 10 decembrie, de la ora 21, la Zaza Resto Pub, iar biletele pentru acest eveniment costă 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.