Ministrul Lucian Şova anunţă că vom circula pe autostradă de la Timișoara...

Ministrul Lucian Şova anunţă că vom circula pe autostradă de la Timișoara până la Sibiu în doar doi ani

0
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă firma care va câştiga licitaţia pentru realizarea tunelurilor de pe lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva va avea de realizat unul dintre cele mai grele proiecte de infrastructură din România ultimilor ani, (încă) ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat că în doi ani vom merge pe autostradă, fără întrerupere, de la Nădlac la Sibiu. Afirmaţia sa este cu atât mai mult lipsită de suport cu cât această licitaţie nici măcar nu a fost pornită. Deşi asemenea proceduri durează enorm şi „suferă” de tărăgănare diferite contestări şi beţe puse în roate, permise de legislaţia proastă, ministrul e foarte optimist şi spune că se va putea circula pe lotul 2, integral, în doar doi ani, cel puţin pe tunelul unuia dintre sensurile de circulaţie.

Conform proiectului, aici sunt prevăzute două tuneluri, câte unul pe sens. „Va fi foarte greu de dat un răspuns despre când vom circula de la Nădlac la Sibiu. Este porțiunea cu tunelele. Compania mi-a dat asigurări că a pregătit toată documentația, să relanseze licitația pentru construcția de tunele.


Trebuie să recunosc că a existat un delay de vreo șase luni, din păcate, în discuțiile pe care le-am avut și în evaluări cu unul dintre cei mai importanți reprezentanți, consilieri la Guvern, apropo de identificarea unei soluții de a schimba acordul de mediu. După șase luni, nu mai stau ca să-mi pice din cer vreo schimbare de soluție la acordul de mediu. Contractele vor fi repede făcute, pentru că unul este răcit și îl dezgheață Compania în decembrie – începutul lui ianuarie și va începe construcția unuia din tunele. Îmi propun, sper să își propună și succesorii, să construim măcar un tunel. Măcar aceste străpungeri, 10-12 kilometri, pe acel segment, într-un interval de doi ani, să putem deschide traficul măcar în regim de circulație dublu sens și apoi să se construiască cel de-al doilea. Sunt lucruri pe care le-am discutat și astăzi cu directorul CNAIR”, a declarat Lucian Șova, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Până când această dorinţă ce pare deocamdată utopică să devină realitate, Şova spune că a cerut DRDP Timişoara să se ocupe de drumul naţional ce ţine loc de autostradă între Lugoj şi Deva, pentru a se asigura condiţii cât de cât bune de circulaţie: „Am atras atenția Regionalei Timiș, au pus la punct și se vor strădui să mențină într-o stare cât se poate de bună, de circulație drumul național, astfel încât acel bypass, care va fi de 15 kilometri să poată fi traversat mai repede, deși, din păcate, tirurile nu pot merge cu 80 de kilometri pe-acolo, chiar dacă nu-i localitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.