ACS Poli a câştigat la limită şi cu Giarmata. N-a rămas nici...

ACS Poli a câştigat la limită şi cu Giarmata. N-a rămas nici ultimul „astral” sosit iar străinii ocolesc „lanterna” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a disputat astăzi ultimul amical înaintea plecării în stagiul turcesc. Echipa timişoreană s-a impus cu 1-0 în faţa divizionarei C din Giarmata după un joc modest. Valeriu Răchită nu e îngrijorat de acest aspect, în schimb tehnicianul are greutăţi în a întări „lanterna”. Al treilea jucător anunţat în această iarnă ca venire sigură de la Astra, Victor Stînă, a părăsit şi el formaţia timişoreană.

ACS Poli a jucat din nou pe „sinteticul” la Baza 2 după neînţelegerile de săptămâna trecută cu concitadina de peste gard. În prima repriză Răchită a folosit o echipă care pare aproape de cea de bază în acest moment, dar scorul a rămas alb la pauză.

Nici jocul din repriza secundă nu a strălucit. Totuşi, ACS Poli a fost mai insistentă. Cu un sfert de oră înainte de final timişorenii au avut şansa de a sparge gheaţa de la punctul cu var, dar Rogoveanu, cel faultat, a trimis în transversală. Zece minute mai târziu, Dorin Codrea a înscris din interiorul careului, cu o reluare sub bară, evitând o remiză cu oaspeţii care au un efectiv redus şi prin urmare antrenorul Leucă a încheiat meciul în teren.

„Sunt primele 16 zile de antrenamente cu echipa, sunt destul de mulţumit, nu în totalitate, pentru că voiam mai mult din punct de vedere fizic. Am încercat să corectăm, să încărcăm foarte mult în această perioadă, acum în Antalya ne vom axa doar pe tactică, relaţii de joc, finalizare, s-a văzut şi astăzi că nu sunt foarte bine puşi la punct… În principiu era normal să se întâmple aceste lucruri, să se rateze foarte mult, inclusiv din penalty – Rogoveanu, mă bucur însă că în ultimele două meciuri au înţeles că faza defensivă e cea mai importantă şi că poţi câştiga trei puncte şi cu 1-0”, a declarat Valeriu Răchită după meci.

ACS Poli: Contra (46, Began) – Motreanu, Bilia, Ghidurea (46, D. Pop), Olteanu – Munteanu, Rogoveanu, L. Oprea (46, D. Codrea) – Golda (60, S. Românu), Drăghici (60, Stere), Bîrnoi (46, Roşca). Antrenor: Valeriu Răchită.

Millenium Giarmata: Nariţa – Sporin, Cochinţu, Covăsală, Negrei – Stupu, Ferţu – Rosenblum, M. Călin (10, Buzdugan), Ochea – Beloescu. Au mai intrat: Ciută – N. Olteanu, Popan, Sevici şi Leucă. Antrenor: Răzvan Leucă.

Nici Stînă, nici Roşca, aşteaptă jucători şi în Antalya

În mod surprinzător, sau nu, nici cel de-al treilea jucător anunţat ca împrumutat de la Astra, nu a rămas la ACS Poli.


De această dată internaţionalul de tineret moldovean Victor Stînă (21 ani) ar fi fost cel dezamăgit, după ce portarul Nedelcovici şi Culda nu au fost pe placul tehnicianului bănăţenilor. Ultimul venit de la giurgiuveni era mijlocaş ofensiv şi nu a prins astfel nici măcar minute amicale în tricoul ultimei clasate. „Stînă a spus că nu-i plac condiţiile, că ne schimbăm în modulele acelea, că terenul sintetic nu e foarte bun… Venea probabil de la Barcelona, unde infrastructura e de Champions League, din păcate n-am putut să ne ridicăm la pretenţiile marelui fotbalist Victor Stînă… Era acordul stabilit şi cei de la Astra au rămas şocaţi când au auzit. Am vorbit cu preşedintele Dani Coman, şi cu patronul Ioan Niculae pentru împrumutul unui fundaş central, din păcate jucătorul nu a vrut să vină la noi. Ca şi mulţi alţi jucători care ne refuză pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut”, a spus Răchită.

Vivi Răchită nu-l va reţine nici pe Alexandru Roşca (ex-Aerostar), venit în probe, în timp ce Răzvan Began pare totuşi aproape de o înţelgere: „Began şi-a luat actele de la Sibiu, e jucător liber şi o să văd, probabil că da. La negocieri se poate întâmpla orice”.

Tehnicianul lui ACS Poli, inevitabil, vorbeşte totuşi despre „moştenirea grea”. În aceste condiţii bănăţenii sunt departe de a-şi fi conturat lotul. „Şi în seara asta cred că un jucător de la Chiajna va veni la noi, mai sunt doi jucători care vor veni în Antalya, deci trei. Din păcate un jucător francez pe care-l acontasem a luat informaţii de la jucători care au fost prin Timişoara şi ne-a refuzat… şi un spaniol a venit, dar mâncase prea multă lasagna şi avea 4-5 kilograme în plus şi nnu am timp să-l slăbesc”, a conchis amar Răchită.

ACS Poli va pleca vineri, 1 februarie în cantonamentul din Antalya, primul test va fi pe 3 februarie. Adversarul urmează să fie stabili.

Melinte, la UTA

Despărţit în mod oficial de timişoreni la începutul săptămânii, fundaşul central Cristian Melinte nu a dus lipsă de oferte. El a fost azi prezent la antrenamentele „Bătrânei Doamne” şi probabil va reveni la UTA după zece ani de la primul contract cu arădenii. De asemenea, Cristian Bocşan, plecat mai devreme de la ACS Poli, va fi înregimentat de CSC Ghiroda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.