Date oficiale: patru cazuri de gripă confirmate şi două decese în Timiș

Date oficiale: patru cazuri de gripă confirmate şi două decese în Timiș

1
DISTRIBUIȚI

În judeţul Timiş au fost constatate în acest sezon un număr total de patru cazuri confirmate de gripă, conform ultimelor date făcute publice de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile în urmă cu o zi. Din informaţiile prezentate, toate cazurile au fost confirmate ca fiind cu virusul AH1.


Totodată, în statisticile oficiale, Timişul apare cu două decese. La nivel naţional s-a ajuns la un număr de 35 de decese din cauza gripei, ultima persoană, un bărbat de 40 de ani, provenind din judeţul Argeş, fiind înregistrată chiar vineri. Persoana în cauză avea şi alte afecţiuni medicale şi nu era vaccinat.

În total, la nivel naţional au fost înregistrare 522 de cazuri de gripă, majoritatea cu tipul AH1, cu 228 de cazuri, urmat de AH3, cu 127, mai sunt alte 166 de cazuri cu virus A nesubtipate şi un caz cu virus B. Dacă Timişul a scăpat relativ bine deocamdată, Aradul are probleme mult mai mari, cu 14 cazuri de îmbolnăviri şi 5 decese. Cele mai multe infecţii cu gripă sunt în Bucureşti, cu 69 de cazuri.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.