Filarmonica „Banatul” din Timișoara va fi transformată radical. Urmează reabilitarea clădirii

Filarmonica „Banatul” din Timișoara va fi transformată radical. Urmează reabilitarea clădirii

0
DISTRIBUIȚI

filarmonica

Vom avea o sală de spectacole la standarde europene. Nicolae Robu a anunțat că se fac pași importanți astfel încât Filarmonica Banatul să poată fi reabilitată. În acest sens, în data de 30 ianuarie a acestui an, este programată deschiderea ofertelor depuse pentru procedura de achiziție a serviciului de proiectare, DALI + proiect tehnic, în vederea refuncționalizării clădirii Filarmonicii Banatul.

„Știți că am anunțat și acest proiect, dorim să transformăm acest spațiu în care funcționează Filarmonica Banatul în unul de înaltă ținută și funcțional pe deasupra.


La ora actuală, Timișoara are doar sala de spectacole, sala mare a Palatului Cultural ca sală de ținută. Desigur, și Sala 2 a Teatrului Național este una foarte funcțională, practică pentru diverse scopuri, dar altceva trebuie să fie sala de spectacole a unei filarmonici. Până acum s-a funcționat într-un spațiu fost cinematograf, cu destul de mici adaptări făcute pentru noua sa funcție. Vrem să ridicăm acel spațiu acum la cu totul și cu totul alte standarde”, a afirmat Nicolae Robu.

Primăria Timișoara a pus la bătaie aproape 500.000 de lei pentru serviciile de proiectare, în vederea modernizării Filarmonicii Banatul. Municipalitatea va încheia un contract cu firma care va câștiga licitația pe o perioadă de șase luni. După ce proiectul tehnic va fi predat, urmează licitația pentru execuția lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.