SCM Politehnica a rupt „blestemul” de acasă cu Dinamo. Victorie salutară obţinută...

SCM Politehnica a rupt „blestemul” de acasă cu Dinamo. Victorie salutară obţinută de handbaliştii alb-violeţi GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Anul 2019 e până acum perfect pentru SCM Politehnica. Elevii lui Pero Milosevic a obţinut victoria la care au fost cu gândul aproape toată iarna. Timişorenii au trecut, în sfârşit, de rivala Dinamo şi pe teren propriu. Succesul în faţa campioanei la zi a fost obţinut treptat, cu un scor strâns, 27-26, dar după ce alb-violeţii îşi asiguraseră o marjă de siguranţă spre final.

Meciul din sala „Constantin Jude” a fost foarte strâns timp de vreo 50 de minute. În prima parte conducerea s-a schimbat succesiv. Ca de obicei în jocurile cu alb-roşii a existat din plin şi tensiune. Pe finalul reprizei Cristi Fenici a egalat la 12-12, după ce Poli rămăsese cu doi oameni în minus!

Oficialii de joc au arătat mai greu, cel puţin o perioadă, eliminările în tabăra dinamovistă. Şi publicul, venit în număr apreciabil pentru o zi de joi, a taxat „clasicele” decizii controversate alături de favoriţii lor. Partea a doua a fost controlată în bună măsură de alb-violeţi, care au avut însă mult de muncit la depăşirea masivei defensive a oaspeţilor. De multe ori soluţia a venit de la distanţă, prin şuturile lui Dragas şi Orbovic. Cel din urmă şi-a dus echipa la +2 (19-17) iar apoi Marjanovic, de la 7 metri, a „căscat” diferenţa la trei goluri când mai erau 11 minute din meci. Moment după care s-a jucat 4+1 de fiecare parte, ca la futsal, bănăţenii suferind însă foarte uşor a doua eliminare… la managerul sportiv Dan Dumitru, aflat pe margine. Temporar Poli a avut pe final şi patru goluri. Dinamo s-a apropiat apoi, când gazdele încercau să piardă timpul, dar au rămas mai puţin de 18 secunde după ultimul gol iar Marjanovic a ales să plimbe mingea până la expirarea timpului regulamentar.

Succesul a fost sărbătorit precum câştigarea unui trofeu de către amfitrioni, care îşi asigură deocamdată locul 6, cu 28 de puncte, patru mai multe decât „câinii”, care au însă un joc mai puţin disptuat. A fost însă şi un succes important de moral pentru alb-violeţi care au bătut Dinamo tur-retur în acest sezon, de subliniat că bucureştenii sunt performeri în Champions League, unde au atins play-off-ul.

Marcatori:

SCM Politehnia: Marjanovic 8 (toate de la 7m), Dragas 6, Orbovic 4, Fenici 4, Sadoveac 3, Pribanic 1, Cimpan 1.

Dinamo: Zulfic a înscris 7 goluri, Kuduz 6, Descat 3, Negru 3, Șandru 3, Komogorov 2, Savenco 1, Szasz 1.

„Victorie meritată” pe două voci

Atât Pero Milosevic, cât şi Constantin Ştefan, fost antrenor la Poli, acutalmente la Dinamo, au spus că succesul lui Fenici şi compania a fost unul meritat.


„Nu am câştigat de mulţi ani aici cu Dinamo, campioana. E o victorie meritată, nu a fost uşor. În prima parte a fost foarte strâns, nu mai mult de două goluri diferenţă. Dar la final am avut trei goluri avantaj… Cine nu a văzut partida crede că a fost mai strâns, nu e aşa că la final puteam să o facem la trei diferenţă. Am terminat însă cu o victorie fenomenală. L-am schimbat pe final pe Tcaciuc cu Varo, după o serie nereuşită. Dinamo e campioana şi arbitri, observatorii, vin aici, toată lumea, îi respectă mult… e normal, e campioana, dar nu e normal ca să nu respecţi Timişoara la ea acasă. A fost o partidă bună, dură,… am muncit bine. Pe ofensivă am avut multe faze, cu şuturile lui Orbovic, încercările lui Dragas, ei au intrat în multe faulturi… E o victorie foarte importantă pentru noi. Ne-am descurcat bine pe ambele faze, cu unele faulturi pe care eu nu le permit, nu sunt mulţumit”, a declarat Pero Milosevic.

Pentru SCM Poli urmează o deplasare la Buzău, unde va juca duminică, de la ora 17.30, în etapa a 16-a. „Mâine avem antrenament, a fost o partidă dură, nu avem timp să discutăm această victorie, ne gândim deja la Buzău, apoi jucăm cu o echipă a Călăraşiului foarte bună”, a conchis Milosevic. Acesta a mulţumit publicului prezent, dar a precizaz că şi-ar „dori ca susţinerea sălii să fie şi mai mare, precum la Călăraşi sau Baia Mare”. Timişorenii nu au putut miza pe Şania, accidentat, Irimescu, covalescenţă, în timp ce Sadoveac a fost lovit dur la genunchi în primele minute şi a jucat aproape într-un picior.

De partea cealaltă Dinamo nu l-a putut folosi pe Alireza Mouasvi. „Vreau să felicit echipa Poli pentru victorie, una meritată. Din păcate noi azi nu am reuşit să ne facem jocul obişnuit şi datorită apărării foarte agresive a celor de la Timişoara. Ne propusesem să luăm cele trei puncte pentru că în clasament nu stăm foarte bine. Dar Timişoara a meritat victoria. Diferenţa s-a făcut între cele două apărări. Dacă meciul a mers cap la cap în prima repriză şi o bună parte din a doua, noi nu am reuşit să mai avem aceeaşi densitate în apărare… azi nu am avut cei doi portari într-o formă cu care ne-au obişnuit. Subliniez şi faptul că întreg lotul s-a strâns cu două zile înainte pentru că am avut patru jucători la Campionatul Mondial şi doi accidentaţi, acest lucru s-a văzut în exprimarea jocului…”, a spus Constantin Ştefan, „principalul” alb-roşiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.