Valeriu Răchită, foarte optimist înaintea debutului: „Dacă aş spune că Ripensia e...

Valeriu Răchită, foarte optimist înaintea debutului: „Dacă aş spune că Ripensia e favorită mi-aş face bagajul”. „Sayonara” pentru Drăghici, Motreanu împrumutat

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli revine mâine pe teren cu o faţă total schimbată, cel puţin în ceea ce priveşte 75-80% din echipa afişată în toamnă. Primul obstacol în lupta pentru salvare a ultimei clasate e concitadina Ripensia. La fel ca omologul Alexandru Pelici, tehnicianul gazdelor de pe „Electrica”, Valeriu Răchită, nu şi-ar fi dorit o întâlnire directă în primul meci pe puncte din 2019.

„Nu aş fi dorit, dacă era după mine, să jucăm primul meci contra Ripensiei. Mi-aş fi dorit un meci în deplasare cu oricare altă echipă, dar acesta e ţintarul şi sperăm ca mâine de la ora 13 să fim bucuroşi şi să ne gândim că urmează un alt meci acasă, cu Luceafărul Oradea. Suntem de azi în cantonament, lotul e complet, din păcate avem şi ceva probleme, suspendări şi o accidentare de ultimă oră, care, sperăm să se rezolve. Dacă nu, o să schimbăm din echipă ce mi-am propus eu”, a declarat Valeriu Răchită înaintea primului meci oficial la cârma lui ACS Poli.

Tehnicianul nu a dorit să spună cine e jucătorul cu probleme medicale. „Am uitat… Suspendaţii sunt Codrea şi Sorel Chemin. A luat la ultima etapă în Cipru un cartonaş roşu, el credea că nu se transferă acea suspendare. Dar eram pregătit pentru că Sorel e în urmă cu condiţia fizică, e într-un program special de pregătire, e în urmă cu pregătirea fizică”, a mai spus Răchită.

Întrebat de ce ar fi dorit să o evite pe „Ripi”, antrenorul lui ACS Poli are motive diferite faţă de Alex Pelici, care nu are prea multe date despre „lanternă” în noua formulă: „Pentru a roda echipa, sunt mulţi jucători noi. La un meci în deplasare altele erau datele problemei. Mâine, trebuie să construim, să facem totul pentru victorie. În deplasare puteam să jucăm mai închis şi pe contraatac…”.

„E dificil pentru mine acum să asamblez o echipă, în condiţiile în care mâine vor fi 7-8 jucători în primul 11. Dar m-am uitat în alte campionate, m-am uitat şi la Dinamo, în primele etape au câştigat cu şapte-opt jucători noi, noi fotbaliştii, ca fost fotbalist spun, avem o vorbă – te poţi omogeniza cu orice jucători şi poţi juca fotbal şi în piscină. Mâine, vom vedea, probabil vremea nu ne ajută, terenul va fi greu, sperăm totuşi să oferim un spectacol de calitate şi să câştigăm”, a mai spus Vivi Răchită.

Fără îndoială tehnicianul vede şanse mari de salvare dacă echipa va avea un debut bun în mini-retur: „Cu o victorie în meciul de mâine s-ar crea o emulaţie, jucătorii ar înţelege că se poate, urmează un nou meci acasă, mergem la UTA, vine Clinceniul… Ne dorim enorm să începem cu dreptul.


Nu vom pierde”.

„Ştiu mai multe despre Ripensia decât despre echipa mea”

Antrenorul lui ACS Poli a avut ocazia să îi vadă şi pe viu pe roş-galbeni. „Am văzut două meciuri ale Ripensiei acum. Ştiu de problema lui Toma, care nu a jucat ultimele două amicale, cu UTA şi Reşiţa, dar ştiu că mâine va juca, fundaş sau mijlocaş stânga. Alex are şi el două-trei posturi pe care trebuie să şi le găsească. Mă refer la fundaşul dreapta, Popa sau Străuţ, apoi Stoi sau Burdeţ… Bădăuţă sau Mansour, Chera. Ştiu mai multe despre Ripensia decât despre echipa mea. Cum spuneam, am această problemă de ultima oră cu un jucător pe care voiam să-l introduc mâine şi datorită regulii U21 trebuie să fac nişte mişcări, dar sunt pregătiţi. Deseară vom avea o şedinţă tehnică în care vom analiza şi Ripensia şi vom vorbi şi ce ne dorim mâine la echipa noastră”, a continuat Răchită.

„Dacă aş spune că Ripensia e favorită mâine, mi-aş face bagajul şi aş pleca acasă. Eu am venit la Poli Timişoara, la o echipă care juca anul trecut în Liga I, nicio echipă care va veni aici să joace pe Electrica nu va fi favorită, indiferent de lot. Le-am spus şi jucătorilor, să le intre bine în cap”, a precizat acesta.

Partida ACS Poli – Ripensia se dispută mâine, de la ora 11, pe arena „Electrica”, în runda a 22-a a Ligii a II-a.

Drăghici nicio şansă, Motreanu la ASU Poli, Haruţ – o nouă discuţie

Întrebat de situaţia lui Tavi Drăghici, favoritul primarului aflat recent într-o vizită în Japonia, Răchită a răspuns că atacantul nu are nicio şansă de reîntoarcere la echipă. În schimb, lui Radu Motreanu i s-a găsit… o echipă. Fundaşul dreapta revine la ASU Politehnica, sub formă de împrumut.

„Sayonara, ca să spunem aşa. Domnul Robu e primul suporter al lui Poli, e şi primul om al oraşului. Din păcate la Drăghici şi Motreanu nici măcar Papa nu poate schimba decizia lor. E numai şi numai decizia lor. Ei au venit la mine la birou şi împreună cu preşedintele mi-au spus că vor să plece pentru că nu mai simt nimic pentru Poli. În momentul acela relaţia mea cu ei s-a terminat afectiv şi profesional. Dar fiind jucătorii lui Poli normal că i-am primit la antrenamente, normal pe parte tactică am făcut separat. Ei s-au pregătit pe alt teren… Drăghici a venit şi azi, cu Motreanu s-a rezolvat, împrumut…”, a conchis Vivi Răchită.

În schimb, se pare că Denis Haruţ, care nu a semnat o nouă înţelegere, ar putea fi convins să continue: „Cu Haruţ mi-am călcat peste principii şi am mai avut o discuţie cu el… dar aş prefera să vorbim după meciul de mâine. Că sunt atât de concentrat pe meciul de mâine că mi-am închis contul de Facebook, nu mai am nimic, sunt doar pentru meciul de mâine, pentru victorie. Şi nu vreau să mi se distragă atenţia de la ce vom face…”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.