ACS Poli a scos un punct nesperat pe terenul liderului. Snagovul a...

ACS Poli a scos un punct nesperat pe terenul liderului. Snagovul a „asediat” în van, cu om în plus şi penalty irosit

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a rezistat pe alocuri eroic pe terenul Sportului Snagov. Elevii lui Valeriu Răchită nu s-au atins de careul advers, dar au obţinut un 0-0 preţios după multă suferinţă. Timişorenii au jucat ultimele 50 de minute în zece oameni după eliminarea lui Dorin Codrea iar portarul Dinu Moldovan a salvat un punct după ce apărat penalty-ul executat de Dănălache.

ACS Poli a început jocul de la Ghermăneşti foarte defensiv. Practic, timişorenii nu au avut nicio ocazie de gol în prima parte. Snagovul a dominat, dar Ioniţă nu a scăpat din marcajul strâns al bănăţenilor. Buia i-a încercat vigilenţa lui Moldovan prin şuturi de la distanţă, dar nu a reuşit să-l învingă pe fostul portar al lui Espanyol nici din lovitură liberă.


În minutele 13 şi 37 goalkeeperul a respins în lateral. Iar 54 mingea a ocolit bara din stânga sa. La două minute după cea din urmă „liberă” Codrea şi-a lăsat echipa în zece oameni şi îngreunat misiunea lui ACS Poli. El a intrat chiar asupra lui Darius Buia, pe care l-a contrat deşi a lovit prin alunecare mai întâi balonul. Prin urmare a văzut al doilea cartonaş galben după ce pe primul l-a văzur în prima parte.

Penalty apărat de Moldovan

Asaltul gazdelor a constat însă de multe ori în şuturi de la distanţă, care aproape mereu au ocolit stâlpul din stânga lui Moldovan. În minutul 73 Paramatti i-a luat faţa lui Dănălache în faţa porţii şi s-a ciocnit cap în cap cu acesta, dar ambii jucători s-au ridicat în cele din urmă. Cinci minute mai târziu Lică a trimis pe lângă vinclu din cornerul lui Danale. În minutul 82, Uyi îl faultează pe Borţoneanu în careu şi se acordă penalti. Dar Moldovan confirmă forma excelentă şi ghiceşte intenţia lui Dănălache! Atacurile s-au înteţit în ultimele minute. La ultima fază Ioniţă a trimis şi el peste poartă din lovitură liberă.

S-a încheiat 0-0 şi bănăţenii scot un punct care le mai dau speranţe. ACS Poli e acum pe 19, cu 15 puncte, tot atâtea ca Brăila, care a revenit pe ultima poziţie.

Sportul Snagov: An. Marinescu – Gîţ, V. Lică, Fl. Ilie (cpt.), B. Stancu – Borţoneanu, L. Ion – D. Buia (62, Dănălache), Huiban, Danale – Al. Ioniţă. Antrenor: Eugen Trică.

ACS Poli: D. Moldovan – Bilia, Paramatti (cpt.), Uyi, V. Olteanu – Buzan, Rogoveanu (28, Ţîgîrlaş), D. Munteanu, D. Codrea, Sidorenco – Bădăuţă (81, Ghidurea). Antrenor Valeriu Răchită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.