ALDE Timiș: În iarnă, Colterm avea datorii de peste 80 de milioane...

ALDE Timiș: În iarnă, Colterm avea datorii de peste 80 de milioane de lei, e în pragul falimentului

0
DISTRIBUIȚI

Semnal de alarmă tras de reprezentanții ALDE Timiș. Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în această iarnă, Colterm ar fi avut datorii către mai mulți furnizori în valoare de peste 80 de milioane de lei. Ovidiu Sîrbu consideră că societatea de termoficare a Timișoarei a ajuns în pragul falimentului din cauza managementului prost al administrației locale.

„În acest moment, compania de termoficare Colterm este în pragul falimentului, iar acest lucru este datorat managementului acestei firme și administrației locale, care este acționar majoritar.


Am avut o discuție în această iarnă, când se punea problema aplicării unei decizii de poprire chiar pe conturi. Colterm avea către CFR Marfă datorie în jur de 13 milioane de lei. Dacă nu mă simțeam timișorean adevărat și mă uitam doar din prisma apartenței politice, ce aș fi zis: «foarte bine, îi tăiem capul domnului primar și de mâine poprire pe conturi». Și ar fi avut de pierdut cetățenii Timișoarei. Nu am putut face acest lucru. Am avut discuții cu cei de la CFR Marfă, care sunt în subordinea ministerului, și au convenit pentru a reeșalona toate aceste datorii pe care le are Colterm către CFR Marfă. Am avut discuții cu compania CE Oltenia, care livrează cărbuni. La dânșii era o datorie de 18 milioane de lei. Același lucru am convenit cu dânșii. La E.ON, în această iarnă, primăria avea o datorie în valoare de 50 de milioane de lei”, a explicat Ovidiu Sîrbu.

Astfel, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a precizat că managementul acestei administrații locale se vede în cifre, doar că acestea „nu arată deloc bine”.

Vă reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, E.ON a fost pe punctul de a întrerupe furnizarea de gaze naturale către Colterm din cauza datoriilor neachitate, astfel că timișorenii ar fi putut rămâne fără apă caldă și căldură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.