Aproape 12.000 de elevi din Timiș, în examen astăzi. A început simularea...

Aproape 12.000 de elevi din Timiș, în examen astăzi. A început simularea Evaluării Naționale UPDATE Elev eliminat pentru că i-a sunat telefonul

0
DISTRIBUIȚI

Emoții pentru aproape 12.000 de elevi înscriși în școlile din județul Timiș. Astăzi începe simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, la care participă, în premieră, și cei de-a VII-a.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, simularea va fi susținută de 11.504 elevi, dintre care 5.855 sunt în clasa a VIII-a, iar 5.649 în clasa a VII-a.

Astăzi, elevii vor simula proba scrisă la Limba și Literatura Română, mâine are loc proba scrisă la Matematică, iar miercuri la Limba și Literatura Maternă. Rezultatele vor fi făcute publice în data de 22 martie.

Proba la Limba Română a început în această dimineață, la ora 09.00, iar elevii au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele primite.

„Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.


La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”, a informat Ministerul Educației Naționale.

UPDATE Un elev înscris în clasa a VIII-a a fost eliminat de la proba scrisă la Limba și Literatura Română după ce i-a sunat telefonul mobil în timp ce simula Evaluarea Națională. Incidentul a avut loc într-o școală aflată într-un sat din județul Timiș. De asemenea, elevul s-a ales cu nota 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.