Fațada clădirii Primăriei Timișoara, reabilitată cu o sumă uriașă

Fațada clădirii Primăriei Timișoara, reabilitată cu o sumă uriașă

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a început să facă demersuri astfel încât fațada clădirii în care-și desfășoară activitatea instituția să poată fi reabilitată. Vă reamintim că nu de puține ori pompierii au fost nevoiți să intervină pentru degajarea unor bucăți de tencuială care riscau să se prăbușească pe trotuar, punând în pericol viața trecătorilor.

În ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara de mâine, va fi supus votului un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici faza DALI şi a descrierii sumare a investiţiei pentru obiectivul „Reabilitare faţadă şi înlocuire tâmplărie exterioară la corp clădire Primăria Municipiului Timişoara”.

Potrivit documentației care însoțește proiectul de hotărâre, urmează să se realizeze lucrări de reabilitare a tuturor fațadelor clădirii istorice, dar și a elementelor învelitorii.


“În acest sens, intervenţia propusă asupra faţadei urmăreşte să asigure tratarea construcţiei în acord cu specificul arhitectural propriu, respectiv al ansamblului şi cu cerinţele standardelor contemporane din domeniul restaurării”, scrie în proiect.

După ce acest proiect de hotărâre va fi votat, urmează realizarea proiectului tehnic. Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, valoarea investiției se ridică la aproape nouă milioane de lei, cu TVA, iar durata de realizare este de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.