Român stabilit în Serbia, prins în timp ce încerca să treacă ilegal...

Român stabilit în Serbia, prins în timp ce încerca să treacă ilegal în țara vecină, pe fâșia verde

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș au depistat un cetățean român care a încercat să treacă ilegal din România în Serbia, pe jos, pe la frontiera verde deoarece nu avea documente de călătorie valabile.

„În data de 06.03.2019, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș – I.T.P.F. Timişoara au depistat, pe timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, o persoană care se deplasa pe jos, dinspre România spre Serbia.


Întrucât nu îşi justifica prezenţa în zonă, persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un cetățean român, în vârstă de 50 de ani și că avea la el un titlu de călătorie eliberat la autorităţile române consulare din Serbia, care îi permite doar întoarcerea în România şi pe care l-a folosit pentru a intra în ţară”, a transmis Poliția de Frontieră.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că s-a stabilit în Serbia, a intrat în ţară în baza titlul de călătorie consular și că a recurs la această metodă deoarece dorea să se întoarcă în ţara vecină si nu a făcut demersurile necesare la autorităţile abilitate pentru obţinerea unor documente valabile care să ii permită ieșirea din țară. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Autoritățile reamintesc cetățenilor români care doresc să călătorească în afara graniţelor ţării că la controlul de frontieră trebuie să posede documente valabile de călătorie (carte de identitate/pașaport) și tranzitul trebuie să fie efectuat doar prin Punctele de Trecere a Frontierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.