Șeful CJ Timiș, în Cehia pentru a lua lecții de la un...

Șeful CJ Timiș, în Cehia pentru a lua lecții de la un oraș fost capitală culturală europeană

0
DISTRIBUIȚI

Șeful Consiliului Județean Timiș se află, în acest sfârșit de săptămână, în Cehia. Călin Dobra a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că vizitează orașul Plzen, care în urmă cu trei ani a deținut titlul de Capitală Culturală Europeană.

Dobra susține că vizita de lucru are scopul de a „ne pregăti cât mai bine pentru anul 2021”. Astfel, șeful CJ Timiș s-a întâlnit cu primarul orașului Plzen, alături de ambasadorul României la Praga și de Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara 2021.

„Am prezentat județul Timiș, avantajele economice și principalele proiecte de dezvoltare în perspectiva Timișoara 2021, cum ar fi navigabilitate pe Bega sau extinderea aeroportului.


Astfel, discuțiile s-au axat pe ce înseamnă pentru comunitate un asemenea proiect și ce ar trebui noi sa învățăm din experiența cehilor. Gazdele noastre au subliniat ca susținerea politică și financiară a statului într-un asemenea proiect este importantă. De asemenea, comunicarea în interiorul orașului este extrem de necesară”, a afirmat Călin Dobra.

De asemenea, șeful CJ Timiș a vizitat mai multe proiecte care au fost lansate în anul 2015 la Plzen, cu ocazia titlului obținut de capitală culturală europeană și care se desfășoară în continuare. Printre acestea se numără refuncționalizarea unui sit industrial, dar și un depou de tramvaie care a fost transformat într-un spațiu cultural de creație.

„Așa cum am spus de mai multe ori, Timișoara Capitală Europeană a Culturii trebuie să genereze proiecte care sa prindă viață în această perioadă, dar care să aibă efecte în comunitatea noastră mult după anul 2021”, a precizat Călin Dobra.

Șeful CJ Timiș s-a mai întâlnit și cu viceguvernatorul Regiunii Plzen, care a invitat județul nostru la târgul internațional de turism din luna septembrie, unde va avea la dispoziție gratuit un stand, pentru a putea prezenta Timișul cehilor.

Primarul orașului Plzen este așteptat în data de 28 iulie în Banat, de Ziua Județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.