Telecabina de la Cetatea Devei, din nou funcțională după jumătate de an...

Telecabina de la Cetatea Devei, din nou funcțională după jumătate de an de pauză

0
DISTRIBUIȚI

telecabina

Telecabina de pe Dealul Cetăţii Devei va deveni funcţională din 8 martie, a informat Primăria Deva, după ce timp de aproape şase luni a fost oprită, în urma unor defecţiuni.

Ea a fost reparată recent, de o firmă din Austria, însă primăria a mai avut de aşteptat primirea autorizaţiei de funcţionare de la reprezentanţii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicare. „Specialiştii de la CNCIR Sibiu au fost astăzi la Deva.


S-au efectuat probe cu monolinerul şi am primit avizul să repornim instalaţia. Telecabina va fi funcţională de mâine dimineaţă şi va transporta în siguranţă turiştii”, a precizat Corina Costea, şeful Serviciului Baze Sportive şi de Agrement din Deva, citată de adevarul.ro.

Până în 30 aprilie 2019, programul de vizitare a Cetăţii Deva este între orele 8.00 – 20.00, iar ultimele curse ale telecabinei vor avea loc la ora 19.30 (urcare) şi 19.50 (coborâre). Un bilet dus-întors pentru adulţi costă 20 de lei, iar unul pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari este 10 lei. Pentru cei care preferă să viziteze monumentul istoric pe jos, ultima intrare, gratuită, pe Poarta 1 va fi la ora 19.30. Poarta 1 se va închide la ora 20.00.

Ascensorul înclinat care deserveşte Cetatea Devei asigură legătura între staţia de plecare, situată la cota 180 metri până la platforma intermediară a Cetăţii Deva (staţie sosire), situată la cota 342 metri, respectiv o diferenţă de nivel de circa 160 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.