Timişoara Saracens îşi recunoaşte statutul de „a doua favorită” în finala cu...

Timişoara Saracens îşi recunoaşte statutul de „a doua favorită” în finala cu CSM Bucureşti. Pe ce jucători nu pot miza bănăţenii

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara Saracens a dominat rugby-ul românesc în ultimul deceniu, dar în ultimele două sezoane formaţia Primăriei Bucureşti, CSM, a devenit tot mai puternică. Campioana României a trecut şi prin clipe mai puţin plăcute din punct de vedere financiar şi conducerea admite că echipa actuală are şansa a doua în finala Cupei României care va avea loc sâmbătă chiar în Capitală.

Chiar finala Cupei a fost amânată în rugby-ul românesc, care a avut parte de un 2018 dezastruos din aproape toate punctele de vedere. Meciul care trebuia să se dispute iniţial la Cluj, în parcul „Iuliu Haţieganu” a fost mutat în Bucureşti, dar tot pe o arenă… secundară. E vorba de terenul „Florea Dumitrache”, actual al echipei de rugby Dinamo, în trecut al Victoriei Bucureşti la fotbal.

„Ne gândim doar la victorie, deşi suntem outsieri, plecăm cu şansa a doua, sperăm să fructificăm oportunităţile pe care le vom avea şi să ne intoarcem cu Cupa României în Timişoara”, a spus azi managerul sportiv Attila Brosovszki.

„Ar trebui să ne gândim că o finală se joacă o singură dată şi trebuie să dăm tot ce avem mai bun şi să aducem Cupa acasă. Important e să punem la bătaie planul de joc pus la cale de băieţi săptămâna aceasta. Am venit şi noi acasă şi încercăm să-i ajutăm cât de mult putem. Totul se rezumă la încercarea de a face un joc cât mai bun… Cred că băieţii sunt pregătiţi şi putem să câştigăm incă o dată Cupă”, a declarat Eugen Căpăţînă, localnic care tocmai a revenit de la lotul naţional. România a obţinut trei victorii importante în luna martie în Rugby Europe Championship. Iar jucătorii de la Saracens TM şi CSM au avut un rol important.

Căpăţînă va fi în premieră căpitan al trupei bănăţeni. „Încerc să nu mă gândesc la asta… Ci să-mi fac treaba bine pe compartimentul meu, avem jucători care ştiu ce au de făcut in compartimentul lor, băieţi capabili…”, a precizat rugbistul.

Palmaresul e în favoarea bănăţenilor când vine vorba totuşi de marile finale interne.


Timişorenii reuşind să-şi adjudece zece trofee în ultimii nouă ani. „Până la urmă ei trebuie să se gândească că noi suntem mereu în finală. Trebuie să câştigă… Noi nu am avut o problemă nici atunci, eram în efectiv complet. …Echipa mai agresivă va câştiga, nu violenţă… agresivă, şi echipa cu o mai bună atitudine”, a adăugat ardeleanul.

Timişorenii au două absenţe importante după surprinzătorul meci de la Buzău, în care gazdele au pus o mare presiune în repriza secundă. Fercu şi Umaga sunt indisponibili pentru finala cu CSM.

Revenit recent în echipa bănăţeană e veteranul Moala Viliami, care în ultima perioadă şi-a intrat şi în rolul de „coach” în cadrul staff-ului. „Pentru noi e important să respectăm opoziţia. Pentru noi asta contează în primul rând. Va fi o echipă tare şi trebuie să fim competitivi şi în ofensivă şi în defensivă… Principalul nostru scop e să lucrăm la defensivă şi să fim puternici. E o echipă mare, dar şi noi suntem o echipă mare. Vom răspunde la orice fel de joc fizic. Va fi o luptă câinească până la urmă, dacă ne păstrăm ritmul, răbdarea va fi bine pentru noi”, a spus şi neozeelandezul.

„Nu a fost ziua Timişoarei, Buzău a jucat aşa cum şa jucat… Noi i-am lăsat să joace. A fost vina noastră, au profitat şi au jucat un rugby bun”, a precizat acesta despre jocul precedent din campionat. Moala a recunoscut că pur şi simplu nu şi-a găsit o altă formaţie şi e bucuros să-şi poată ajuta clubul preferat: „Mă simt bine… Voi fi mereu aici pentru echipă, pentru băieţi, dacă vor avea nevoie de mine, dacă nu, voi fi mereu in echipa de antrenori, asta fac şi asta iubesc, în special această echipă”.

„Am pregătit săptămâna asta pentru a juca această finală. E foarte importantă pentru noi. … Trebuie să tratăm bine execuţiile din timpul jcoului. Beneficiem de serviciul jucătorilor de la naţională, sunt jucători cu experienţă, avem o echipă completă acum. Tratăm jocul precum unul în care trebuie să invingem… Urmează jocuri importante şi acesta e următorul”, a conchis „secundul” Ulises Gamboa.

Finala dintre CSM Bucureşti şi Timişoara Saracens se dispută sâmbătă, de la ora 13.00, pe arena „Florea Dumitrache” din Capitală. Iniţial jocul trebuia să fie in luna noiembrie, dar s-a amânat din cauza stării terenului la Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.