ACS Poli încearcă să spargă recordul negativ al timişorenelor în faţa Chindiei....

ACS Poli încearcă să spargă recordul negativ al timişorenelor în faţa Chindiei. O mică „minune”, necesară pentru salvare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ACS Poli a rămas cu şanse matematice la supravieţuire în Liga a II-a după ce a obţinut şapte puncte în ultimele trei etape. Peste două zile însă timişorenii de la Pădurea Verde întâlnesc însă cea mai puternică echipă din eşalon conform tehnicianului Valeriu Răchită. Acesta vrea să mizeze pe jucători mai proapeţi la Târgovişte pentru jocul cu Chindia, „călăul” echipelor de pe Bega.

Viorel Moldovan a vizitat „Electrica” miercuri, la victoria scurtă a gazdelor cu Metaloglobus, în timp ce „Vivi” Răchită i-a întors vizita ieri pe Ciarda Roşie, unde Chindia s-a impus cu 2-0 în faţa Ripensiei şi a adunat cinci victorii din cinci jocuri cu trupele din Timişoara în acest sezon.

Răchită e preocupat de latura fizică a jucătorilor săi înainte de lunga deplasare în Dâmboviţa. „Din păcate am vrut să facem şi noi deplasare cu avionul, dar nu s-a construit aeroportul de la Târgovişte. Bani de bilete aveam, vom merge cu autocarul. Foarte greu va fi. Din punctul meu de vedere, Chindia, şi nu altă echipă, e cea mai puternică. Şi înţelegeţi tot ce vreţi din cuvântul puternic…”, a declarat „principalul” lui ACS Poli după ultimul meci.

Timişorenii care ocupă acum locul 18 în clasament au şi probleme de lot, pe Rogoveanu nu se mai poate miza din cauza accidentării iar Dorin Codrea e din nou suspendat după ce a văzut un cartonaş galben în intemediară.


„Avem soluţii, jucători care îi vor suplini. Mă voi gândi la cei care sunt mai proaspeţi din punct de vedere fizic. Pentru că a fost o încărcătură şi alergătură foarte mare sâmbătă la Tg. Jiu, acum miercuri şi apoi duminică, în opt zile trei meciuri. Vom folosi totuşi şi jucători mai proaspeţi, care pot fizic…”, a continuat Răchită.

Cel care ocupă şi funcţia de manager general la formaţia alb-violetă e optimist în ciuda faptului că târgoviştenii, aflaţi pe 2, au un parcurs foarte bun în această ediţie. „În Liga a II-a determinarea şi respectarea sarcinilor de joc, dacă cele două lucruri sunt la nivel maxim poţi câştiga cu oricine… apoi echipele care se bat pentru promovare au şi bugete în acest sens şi sunt mai susţinute, ca să zic aşa. …Toate meciurile sunt pentru noi capitale, la fiecare meci se pun câte trei puncte, că jucăm cu Metaloglobus, că jucăm cu Chindia, nu ne dau şase dacă batem… Vom merge la Târgovişte să jucăm. Multă lume spunea că vom merge la Snagov şi vom face o plimbare pe lac, să vedem nuferii, ne-am întors totuşi cu un punct”, a conchis ironic Răchită.

Partida Chindia Târgovişte – ACS Poli se dispută duminică, de la ora 12.00 (televizat de Digi), în etapa a 30-a a Ligii a II-a. Bănăţenii au doar 22 de puncte, fiind la zece distanţă de salvare, în timp ce gazdele pregătite de Moldovan au 63 de puncte şi sunt pe poziţia secundă, direct promovabilă.

Încă un tânăr liber

Săptămâna şi „eliberarea” pentru o parte a jucătorilor tineri care au evoluat în sezonul de toamnă şi nu au mai făcut parte din planuri noului antrenor în această primăvară. Ultimul caz, Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF i-a dat dreptate (şi) juniorului Nafi Iseini, care devine astfel liber de contract. ACS Poli poate face însă recurs. Tot în această primăvară Sebastian Velcotă a plecat liber de la clubul timişorean, el a semnat imediat cu CSM Şcolar Reşiţa şi a marcat miercuri pentru divizionara C aflată în lupta pentru promovare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.