Aproape 50.000 de miei sacrificaţi în judeţul Timiş înainte de sărbătorile pascale

Aproape 50.000 de miei sacrificaţi în judeţul Timiş înainte de sărbătorile pascale

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-963823765">

Inspectorii sanitar-veterinari din judeţul Timiş au avut mult de muncă în ultima perioadă, în condiţiile în care se apropie sărbătorile pascale. Direcţia Sanitar-Veterinară Timiş informează că pe raza judeţului sunt autorizate două abatoare de sacrificare ovine, plus alte 29 de centre temporare de tăiere a mieilor.

Pentru a fi siguri că produsele care vor ajunge la consumatori nu le vor pune viaţa în pericol, inspectorii au constituit 14 echipe mobile, cu 33 de medici veterinari, care au desfăşurat un număr de 255 de controale, pe trasee de transport rutier, în exploataţiile de creştere a ovinelor şi caprinelor, abatoare, pieţe agroalimentare, depozite alimentare şi unităţi de desfacere cu amănuntul.

Astfel, până la data de 23 aprilie, inspectorii sanitar-veterinari au constatat că au fost sacrificate 48.151 de ovine din care 47465 în abatoare şi doar 686 în centrele de sacrificare miei din judeţul Timiş.

De asemenea, în urma controalelor, au fost constatate 23 de nereguli, fiind aplicate zece amenzi în valoare totală de 34.400 de lei, unsprezece avertismente şi s-au emis două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.