Digitalizarea afacerilor din Regiunea Vest, susţinută prin intermediul unui hub digital

Digitalizarea afacerilor din Regiunea Vest, susţinută prin intermediul unui hub digital

0
DISTRIBUIȚI

Un consorţiu timişorean a câştigat o finanţare europeană în urma căreia în capitala Banatului va fi deschis un hub digital care va susţine inovarea digitală în domeniul industriei. Digital Innovation Hub (DIH) va fi dezvoltat de consorţiul format din Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic și clusterele TIC și AutomotiVest, va susţine afacerile din Regiunea Vest. Finanţarea a fost obţinută după ce a fost depusă o cerere în cadrul programului „Digital Innovation Hub Enhanced-Learning Programme” – DIHELP, lansat de Comisia Europeană (CE) cu scopul de a susține crearea și funcționarea acestor hub-uri de inovare digitală în statele membre ale Uniunii Europene. Acestea funcționează ca one-stop-shop pentru a facilita transformarea digitală a industriei la nivelul regiunilor.


Ele ajută companiile să devină mai competitive pe piață prin folosirea tehnologiilor digitale în dezvoltarea afacerilor, în procesele de producție, în furnizarea de produse și servicii.

Comisia Europeană a lansat, în aprilie 2016, Inițiativa pentru Digitalizarea Industriei Europene (DEI), un set de măsuri și recomandări pentru sectorul industrial, IMM-uri, cercetători și autorități publice, astfel încât acestea să valorifice la maximum noile tehnologii și oportunități. Pentru a sprijini companiile în preluarea tehnologiilor digitale, fiecare dintre ele ar trebui să aibă acces la un Digital Innovation Hub. La nivel european există o rețea care cuprinde peste 200 de hub-uri operaționale, în care se regăsesc incubatoare de afaceri, clustere, universități, centre de cercetare, camere de comerț, agenții regionale de dezvoltare și alte structuri cu preocupări în domeniul inovării și digitalizării. Astfel de hub-uri oferă diferite tipuri de servicii de informare și consultanță pentru dezvoltarea de proiecte de digitalizare, suport pentru activități de inovare, schimburi de bune practici, oportunități de networking etc. Prin programul DIHELP, reprezentanții DIH – Regiunea Vest vor beneficia, timp de 9 luni, de asistență tehnică și formare în domeniu, oferită de CE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.