Peste 130 de kilograme de droguri, găsite pe litoral în două zile....

Peste 130 de kilograme de droguri, găsite pe litoral în două zile. Polițiștii continuă verificările și avertizează cetățenii

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii și jandarmii, sub coordonarea DIICOT, au găsit și ridicat, vineri și sâmbătă, peste 130 de kilograme de droguri pe plajele de pe litoralul românesc, anunță Poliția Română. Căutările continuă și duminică.

131 de kilograme de droguri au fost găsite și ridicate în ultimele două zile de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi, sub coordonarea DIICOT, pe litoralul Mării Negre.

Căutările de pachete susceptibile a conține droguri continuă și duminică.

Polițiștii au reiterat avertismentul către oameni să nu deschidă pachetele pe care le găsesc pe plajă și să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete, deoarece acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viața.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiți într-o șalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piață de 300 de milioane de euro.


Anchetatorii au fost sesizați după ce, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-o dubiță înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conținând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%.

Apoi ancheta polițiștilor și a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe. Întreaga captură de cocaină avea o puritate de 90%, anunța atunci procurorul-șef DIICOT Felix Bănilă, care preciza că, pe piața drogurilor, la momentul vânzării, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe.

Drogurile proveneau din America de Sud și au fost transportate în România pe cale maritimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.