Un penalti inventat i-a deschis lui „U” Cluj calea spre victorie cu...

Un penalti inventat i-a deschis lui „U” Cluj calea spre victorie cu ACS Poli. Valeriu Răchită: „Nu am văzut nici pe vremea Cooperativei o fază asemănătoare” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Rezultatul final indică un succes facil pentru pretendenta la promovare din Ardeal. Universitatea Cluj a învins-o pe ACS Poli pe „Electrica”, scor 3-0, dar prima reuşită a „studenţilor” a fost una „creată” de arbitrul Cristian Codrea. Acesta a dictat complet aiurea un penalti, fază după care gazdele au dat impresia că vor să părăsească gazonul în semn de protest. Eşecul de azi îi apropie pe timişoreni de eşalonul terţ.

Susţinuţi şi de circa 150 de fani, dar unii intraţi cu întârziere după „verificarea” unor bannere, clujenii nu au impresionat deloc în prima repriză. Momentul psihologic al partidei a venit destul de rapid. În minutul 17 s-a acordat lovitură liberă din lateral, după o intrare a lui Dorin Codrea care a încasat uşor mai devreme şi primul „galben” al întâlnirii. Mingea centrată în careu a fost respinsă de Bădăuţă cu capul din faţa lui Abrudan, care s-a întors spre arbitru ţipând iar Cristian Codrea, spre uimirea generală a dictat 11 metri. După acest moment Răchită a făcut insistent semne jucătorilor săi să vină la margine. În cele din urmă însă aceştia s-au întors în jurul careului, din care Axente, de la punctul cu var, nu a avut milă şi a deschis scorul cu un şut în stânga lui Dinu Moldovan.

Penaltiul nedrept a avut în primă instanţă un efect de mobilizare şi mai mare în rândul elevilor lui „Vivi” Răchită, care au avut ocaziile mai importante până la pauză. În minutul 30 Paramatti a trimis cu pământul din careu, dar şi pe lângă cadrul porţii. Iar opt minute mai târziu Calugher l-a găsit pe Uyi la colţul lung, dar „capul” a trecut mult peste. Poate şi mai clară a fost şansa aceluiaşi Vadim Calugher, care din poziţie excelentă în minutul 42, a reluat din centrul careului defectuos o minge centrată bine de Sidorenco.

Ploaia de deasupra Timişoarei nu a adus belşug în partea secundă pentru gazde. „U” a avut ocaziile mai importante după permutările din angrenajul lui ACS Poli. Axente (min. 55) a trimis în plasa laterală. Iar în minutul 58, cu puţin noroc pentru „şepci” s-a făcut 0-2. Balonul a fost deviat nefericit de D. Codrea, iar Cordoş a protejat pentru Abrudan, care a marcat cu un şut pe jos din interiorul careului.

În fine, ultima reuşită a venit cu un sfert de oră înainte de final. M. Coman a centrat pentru Gavra, aflat între Uyi şi Ţîgîrlaş iar acesta a înscris cu un şut printre picioarele lui Moldovan. Fază contestată de fundaşul central implicat în acţiune pe motiv de henţ la preluarea vârfului. Pentru ca situaţia timişorenilor să se complice şi mai mult pentru următoarea deplasare, în prelungiri Buzan a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

După acest meci ACS Poli rămâne pe 18, cu 26 de puncte înaintea ultimelor cinci runde, La 12 puncte de un loc salvator. „U” şi-a consolidat în schimb locul 3 şi aşteaptă un pas greşit al Chindiei.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti (cpt.), Uyi, Vl. Olteanu (46, Chemin) – D. Codrea (80, L. Oprea), D. Munteanu (61, Stere) – Buzan, Calugher, Sidorenco – Bădăuţă. Antrenor: Valeriu Răchită

”U” Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, An. Cordoş, Berci – Greu, G. Giurgiu (cpt.) – Haţiegan (78, Hordouan), Axente (60, M. Coman), N. Pîrvulescu (61, Chitoşcă) – Gavra. Antrenor: Bogdan Lobonţ.

„Am avut o premoniţie”

Valeriu Răchită a concluzionat că nu a scăpat de ceea ce s-a temut înainte de meci.


„Din păcate la conferinţa de presă premergătoare meciului am avut o premoniţie, da? …Okay şi eu îmi doresc echipe de tradiţie în Liga I, dar să-şi bată joc de un brand ca Poli Timişoara un domn îmbrăcat în negru, mi se pare cam mult! Da, am întâlnit o echipă bună, organizată, cu un buget foarte mare. Dar ce s-a întâmplat la 0-0 cu acea fază îmi lasă un gust amar. Nu am văzut nici pe vremea Cooperativei o fază asemănătore, în care să nu existe măcar ceva. Se legau de ceva înainte. Acum nu aveau de ce să se lege. Din păcate acel penalti a decis meciul. Apoi încă o fază fixă, la golul 2. Am încercat în partea a doua să joc ceva mai ofensiv, am avut ceva ocazii, dar e foarte greu când joci împotriva lui U Cluj, o echipă cu jucători foarte buni…”, a declarat Valeriu Răchită.

„Vivi” Răchită a susţinut că nu şi-a chemat jucătorii pentru a părăsi de tot gazonul: „Făceam semne să vină, să stau de vorbă cu ei, să nu fie apăsaţi psihic şi că se poate întoarce rezultatul de 0-1. Ripensia a întors etapa trecută de la 0-1, a bătut 3-2. Şi cred că s-a văzut, am avut ocazii la 1-0, ocazia de a restabili egalitatea, din păcate nu am făcut-o…”.

„A fost un meci pe care l-am controlat bine, în anumite momente am şi suferit, dar încet încet am reuşit să reglăm aceste momente. Cu mai multă atenţie puteam să marcăm mai multe goluri astăzi. Cred că după a decurs jocul e un rezultat muncit şi un rezultat corect. Mai ales dacă e să ne luăm după ceea ce s-a întâmplat în a doua repriză, când am controlat jocul din minutul 45 până la final. Nu-mi amintesc ca ACS Poli să aibă o acţiune însemnată de a marca. Referitor la acţiunile pe care le-am tratat mai superficial, în ghilimele. Pot să înţeleg că se ratează un gol din faţa porţii, se ratează un dribling, dar mă roade tare pasele simple greşite. Au fost şi azi multe…”, a spus şi Bogdan Lobonţ, însoţit pe bancă la Timişoara de Ioan Ovidiu Sabău.

Întrebat de penalti, tehnicianul oaspeţilor a precizat că: „Nu ştiu pentru ce s-a dat. Eu de pe bancă, de unde eram nu am văzut ce s-a întâmplat. Vă invit să-l întrebaţi pe domnul arbitru, el a luat decizia. Toată lumea a văzut că s-a dat penalti, asta e evident. După aceea, a fost sau nu a fost penalti. Din poziţia şi de la distanţa la care eram eu nu pot să văd dacă a fost sau nu a fost”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.