Festivalul Narciselor, eveniment de tradiție în vestul țării. Cum au apărut florile...

Festivalul Narciselor, eveniment de tradiție în vestul țării. Cum au apărut florile în poiana minunată, acum peste 100 de ani FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Comuna Sălaşu de Sus de la poalele munţilor Retezat organizează de 19 ani un festival devenit deja o tradiţie, dedicat narciselor sălbatice care înfloresc în luna mai într-o poiană de aproximativ 20 de hectare aflată între reşedinţa de comună şi satul aparţinător Nucşoara, nu departe de Parcul Naţional Retezat.

Ediţia din acest an va avea loc la sfârşitul săptămânii, cu multe evenimente la care sunt aşteptaţi atât localnicii cât şi turiştii. Pe lângă tradiţionalul „Bal al Narciselor” care are loc sâmbătă, 18 mai, va fi organizat un minicampionat de fotbal cu două etape, care se vor desfăşura sâmbătă şi duminică, şi vor fi premiaţi atât cei care sărbătoresc în acest an 50 de ani de căsnicie cât şi copiii care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile judeţene şi naţionale. Duminică seara va avea loc un spectacol folcloric, urmat de un foc de artificii care va încheia sărbătoarea.

Se spune că narcisele care înfloresc în poiană ar fi fost aduse în anul 1900 de un călător olandez iar condiţiile naturale favorabile şi îngrijirea de care s-au bucurat din partea localnicilor au dus la înmulţirea lor pe câmpul care se întinde între cele două localităţi. Miile de narcise care înfloresc aici sunt  considerate o emblemă a satului, care îl înfrumuseţează, şi sunt declarate monument al naturii, dar în ziua festivalului turiştii au voie să culeagă un mic bucheţel din înmiresmatele flori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.