Locuri unde studenții pot să aibă „momente de tandrețe”, în complex, în...

Locuri unde studenții pot să aibă „momente de tandrețe”, în complex, în planurile primarului Robu

1
DISTRIBUIȚI

hamac

Nicolae Robu este decis să transforme Complexul Studențesc în zonă pietonală. Asta după ce, în această săptămână, edilul-șef a lansat un nou sondaj pe Facebook și susține că 84% dintre cei 7.800 de internauți care au răspuns își doresc acest lucru.

„S-a putut vedea de către oricine și se poate vedea oricând ce haos este în Complexul Studențesc. Din păcate, s-au făcut restituiri de terenuri dintre cămine, s-au dat autorizație de construcție fără nicio noimă. E plin de mașini pe toate străzile adiacente sau în orice caz în imediata vecinătate a Complexului Studențesc, intră tot felul de jmecheri, zicem cu j, așa cum s-a încetățenit să se spună la adresa unor personaje care sfidează normele de bun simț, care nu țin cont de nimic, rup stâlpișorii pe care noi i-am pus pentru a împiedica accesul pe Aleea Studenților, printre căminele studențești, intră pe unde-i taie capul pe ei și evident că marea majoritate a studenților sunt deranjați. În primul rând, mi-am întrebat studenții mei la curs, să văd ei ce părere au, cam câți dintre ei au mașini în complex, câți consideră că ar fi bine să facem această transformare a Complexului Studențesc în zonă pietonală, în zonă liberă de mașini.


Majoritatea covârșitoare au răspuns pozitiv și atunci am lansat și sondajul pe Facebook”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai precizat că va fi transformat Complexul Studențesc în zonă pietonală doar atunci când în spatele Sălii Olimpia va putea fi realizată o parcare multinivel.

„Ideea ar fi să construim o parcare lângă Sala Olimpia, o parcare multinivel, și apoi să interzicem accesul mașinilor în zona Complexului Studențesc. Evident, exceptând Aleea FC Ripensia, care va rămâne una dintre cele mai importante artere de legătură sud-nord. Așadar, ar fi interzis accesul mașinilor între str. Cluj și Aleea FC Ripensia și respectiv între Aleea FC Ripensia și str. Daliei și pe străduțele perpendiculare pe direcția nord-sud. Vom anunța frontiera când proiectul va fi și unul oficializat. Deocamdată, este o idee. Sper că terenul pe care vrem să realizăm parcarea este liber de sarcini și putem să facem lucrul acesta. Deocamdată este ideea de proiect, săptămâna viitoare vă anunț dacă ideea de proiect se transpune într-un proiect”, a detaliat Nicolae Robu.

Edilul-șef a mai adăugat că în momentul în care Complexul Studențesc va deveni pietonal, între cămine vor fi amenajate spații verzi, vor fi montate foișoare, hamace, precum și o mulțime de bănci pentru că „ei au nevoie de un spațiu de respirație, de un spațiu de odihnă, de un spațiu unde să relaționeze, inclusiv să își aibă momente de tandrețe. Să nu uităm ce înseamnă a fi student în Complexul Studențesc. Cinci ani am avut și eu această bucurie la vremea studenției mele”.

1 COMENTARIU

  1. stai linistit, robulache, nu te va vota nimeni, nu apuci tu sa spargi bani pe studiile astea de fezabilitate. cat despre locurile pentru momente de tandrete, sunt pe fiecare artera de circulatie, ca e bezna. intregul mal al begai sta iluminat si esti foarte constient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.