Muncitor în stare gravă la spital după ce a fost rănit pe...

Muncitor în stare gravă la spital după ce a fost rănit pe șantierul unui tronson de cale ferată din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Un incident grav a avut loc, ieri, pe şantierul tronsonului feroviar Simeria – Gurasada, în termocentralei Mintia. Un bărbat a ajuns în spital, cu arsuri de gradele II şi III pe mai mult de 60 la sută din suprafaţa corpului. Ioan Conţ, directorul Termocentralei Mintia, susţine că o manevră greşită efectuată de angajaţii care reabilitează calea ferată din zona Mintia, a produs avaria care a dus la rănirea bărbatului, conform adevarul.ro.

Un utilaj folosit pe şantier, de angajaţii unei firme care a subcontractat lucrările pe acel sector, ar fi lovit şi avariat o conductă de termoficare situată în zona podului peste Mureş, iar din conductă a ţâşnit apa clocotită, opărind victima.


Bărbatul, cu vârsta în jurul a 50 de ani, patron al societăţii, potrivit unor surse, a fost adus la spitalul din Deva de colegii săi. De aici a fost preluat, miercuri seara, de un echipaj de Ambulanţă, pentru a fi transportat la o clinică din Timişoara. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara nu au fost informaţi despre accidentul de muncă, dar susţin că vor cerceta împrejurările în care acesta s-a produs.

Avaria conductei a afectat alimentarea cu apă caldă de la Termocentrale Mintia, a mai transmis sursa citată. Tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 40,8 kilometri, este construit de Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas. Contractul a fost semnat la 30 august 2017, ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în 3 octombrie 2017. Stadiul lucrărilor a ajuns la 13 la sută, iar problemele întâmpinate de constructori vizează relocările utilităţilor (ţevi termoficare) din zona Mintia. Termenul estimat de finalizare a proiectului este Trimestrul 4 al anului 2022.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.