Rezultate Evaluarea Națională 2019. 72% dintre elevii din Timiș au obținut medii...

Rezultate Evaluarea Națională 2019. 72% dintre elevii din Timiș au obținut medii peste 5

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Emoții mari pentru absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în acest an. Astăzi au fost făcute publice primele rezultate obținute de elevi. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, „promovabilitatea” în județul nostru este de 72,12%.

Asta înseamnă că din cei 4.559 de elevi din județul Timiș care s-au prezentat la probele scrise din cadrul Evaluării Naționale, 3288 au reușit să obțină medii peste cinci.

În total, la Evaluarea Națională s-au înscris din județul Timiș 4922 de candidați, însă 363 nu s-au mai prezentat.

Inspectoratul Școlar Timiș a mai informat că, în acest an, la Evaluarea Națională, 22 de elevi au reușit performanța de a obține media zece la toate probele scrise pe care le-au susținut.


Dacă ne referim la rezultatele pe discpline, 94 de candidați au avut nota maximă la proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar 86 la Matematică. La Limba Maternă niciun elev nu a obținut media zece.

Anul trecut, „promovabilitatea” în județul Timiș la Evaluarea Națională a fost 69,33%.

Contestaţiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 14.00 – 20.00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 29 iunie. Rezultatele finale vor fi publicate atât la avizierul unităților de învățământ, cât și online, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.