Stadionul „Dan Păltinișanu” nu se demolează prea curând. Măsura de precauție luată...

Stadionul „Dan Păltinișanu” nu se demolează prea curând. Măsura de precauție luată de Consiliul Județean Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Stadionul „Dan Păltinișanu” nu va fi demolat prea curând. Inițial, reprezentanții Consiliului Județean Timiș anunțau că este posibil ca acest lucru să înceapă în această toamnă, însă acum s-au răzgândit.

Călin Dobra, șeful CJ Timiș, a declarat, astăzi, la finalul ședinței ordinare, că va fi demarată procedura de demolare a stadionului doar în momentul în care contractul de finanțare pentru realizarea noii arene moderne va fi semnat, fără a oferi un termen exact.

„La momentul ăsta s-au clarificat toate problemele patrimoniale și sper ca la următoarea ședință să facem demersurile pentru ceea ce înseamnă preluarea de către companie (n.r. Compania Națională de Investiții) a acestei investiții. Stadionul se va putea închiria și în perioada următoare.


Pe lângă faptul că aduce un venit la consiliul județean, dar mai mult decât atât, suntem un sprijin pentru activitatea sportivă și culturală care se mai poate desfășura pe stadion. Este greu de spus acum când va fi demolat, pentru că sunt foarte multe proceduri și nu vom demara demolarea stadionului până când nu vom avea contractul de finanțare pentru execuție semnat pentru construcția noului stadion”, a afirmat Călin Dobra.

Astăzi, aleșii județeni au votat un nou proiect de hotărâre legat de stadionul „Dan Păltinișanu”, care se referă la actualizarea informațiilor tehnice, respectiv modificarea suprafeței în cartea funciară a parcelei pe care se află amplasată arena.

„Pentru realizarea noului stadion, prin comanda lansată în baza contractului subsecvent nr. 2, pentru Stadionul Dan Păltinișanu s-a solicitat realizarea documentațiilor cadastrale pentru actualizarea informațiilor tehnice, releveu și ridicare topografică”, scrie în proiectul de hotărâre.

Firma care a avut sarcina de a actualiza datele tehnice și-a făcut treaba, astfel că ieri a predat documentația cadastrală Consiliului Județean Timiș.

„Așa cum rezultă din Memoriu tehnic suprafața reală măsurată a parcelei cu nr. top. 14164/1, 14166/1, 14165/1, 14167/1, înscrisă în CF nr. 406735, Timișoara este de 57.950 mp și nu de 55.423 mp, rezultând un plus de 2.527 mp, astfel încât este necesară emiterea unei Hotărârii a Consiliului Județean Timiș în vederea actualizării informațiilor tehnice, conform documentației cadastrale”, scrie în proiectul de hotărâre.

Noul stadion al Timișoarei ar urma să fie realizat cu bani de la Guvern, prin Compania Națională de Investiții, și va avea 30.000 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.