130 de studenți din întreaga lume, la Timișoara. Ce eveniment are loc...

130 de studenți din întreaga lume, la Timișoara. Ce eveniment are loc în această perioadă

0
DISTRIBUIȚI

iswint

Peste 130 de studenți din întreaga lume se află la Timișoara. Aceștia participă, timp de zece zile, la evenimentul ISWinT (International Student Week in Timișoara), cel mai amplu proiect organizat de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica.

Potrivit organizatorilor, studenții străini provin din țări de pe toate continentale, precum China, Afganistan, Italia, Rusia sau Tunisia și vor participa la mai multe ateliere. Tema ediției din acest an este „Învață azi, schimbă ziua de mâine” prin care studenții sunt încurajați să se implice în mișcări sociale, pornind o schimbare în țările din care provin.

„Orașul de pe Bega va deveni, în perioada 22 iulie – 2 august, un centru al interculturalității, studenții având șansa de a cunoaște noi culturi prin intermediul celorlalți participanți.


Mai mult decât atât, în cadrul atelierelor educaționale, la baza cărora stau teme precum incluziunea socială, educația sau drepturile omului, tinerii au șansa de a învăța lucruri noi. ISWinT contribuie și la agenda viitoarei Capitale Culturale Europene 2021 prin activități deschise publicului timișorean precum Parada, Concertul lui Joel Benson sau COOLtural Day”, a transmis Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Cel mai amplu eveniment deschis din cadrul proiectului este „COOLtural Day, care va avea loc pe data de 28 iulie, la ora 17.00, în Piața Libertății. Programul va îmbina activități din diverse domenii culturale, printre care se numără și o nouă formă de teatru, numit teatru senzorial, muzică, pirogravură, pictură, expoziție de fotografie și nu numai.

Celălalt eveniment deschis publicului din Timișoara este parada cu tema “Societăți Incluzive”, care va porni din Complexul Studențesc și se va încheia în Piața Unirii. Finalul serii va fi marcat de concertul susținut de Joel Benson Mixtapes, de la ora 21.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.